GRČKI ARHIMANDRIT NIKANOR ZA KURIR: Srpski narod da nastavi tamo gde je stao patrijarh Irinej
Foto: Privatna Arhiva

Odlikovan Sretenjskim ordenom Republike Srbije

GRČKI ARHIMANDRIT NIKANOR ZA KURIR: Srpski narod da nastavi tamo gde je stao patrijarh Irinej

Društvo -

Nikanor, visokoprepodobni arhimandrit Grčke parvoslavne crkve i duhovnik manastira Sveta Lidija, najvećeg ženskog manastira u Grčkoj izrazio je, u ime tog manastira, i grčke crkve izjavljuje najiskrenije saučešće srpskom narodu i svi pravoslavnim vernicima u Srbiji, povodom upokojenja patrijarha Irineja.

- Bio je veliki blagoslov poznavati ovog čoveka. Zajedno smo radili na mnogo projekata posvećenih srpskom narodu i jačanju odnosa Grčke i Srbije. Patrijarh Irinej se divio i podržavao još kao episkom eparhije Niške, naše projektima pomoći srpskoj deci na Kosovu i Metohiji, u Republici Srpskoj. Jednostavno, bio je čovek koji je plenio ljubavlju, mudrošću i hrišćanskim razumom. Iskreni prijatelj grčkog naroda i mogu sa sigurnošću reći da od danas ne samo srpski, već i grčki narod ima jednog molitvenika više u večnom carstvu nebeskom. Srpski narod treba da nastavi tamo gde je stao patrijarh. I molimo se Bogu da će u budućnosti naslednik patrijarha Irineja nastavi istim putem ljubavi prema srpskom i grčkom narodu kakvu je imao patrijarh Irinej - kaže za Kurir arhimandrit Nikanor i dodaje:

foto: Privatna Arhiva

- Uz podršku i blagoslov blaženopočivšeg patrijarha Irineja, naš manastir odlikovan je najvećim priznanjem države Srbije - Sretenjskim ordenom februara ove godine.

(J.S.S/Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track