Najnovije vesti

PREMINUO DRAGAN MILIVOJEVIĆ: Poznati novinar izgubio bitku za život
Foto: Printscreen Facebook

TUGA

PREMINUO DRAGAN MILIVOJEVIĆ: Poznati novinar izgubio bitku za život

Društvo

Dragan Milivojević preminuo je danas. Kako prenosi Tanjug, poznati novinar izgubio je bitku sa korona virusom. 

Milivojević je diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu na smeru Međunarodni odnosi., a master diplomu stekao na Fakultetu organizacionih nauka.

foto: Facebook

Novinarsku karijeru započeo je u studentskom radiju "Indeks" i omladinskoj emisiji "Putokaz" Drugog programa Radio Beograda, gde je potom vodio i emisiju posvećenu ekonomskim pitanjima "Delometar". Za omladinsko novinarstvo dobio je nagradu "Smeli cvet". Sarađivao je u brojnim listovima - "Radu", "Novostima", "Intervjuu", "Politikinom svetu", "Borbi"...Prvo stalno zaposlenje dobio je u Informativnom programu tadašnje Televizije Novi Sad, gde je bio jedan od najmlađih urednika, uređujući i vodeći "Dnevnik" i druge emisije ove medijske kuće. Izveštavao je s najznačajnijih događaja u zemlji i svetu i poneo jednu od nagrada tadašnje JRT. Potom je prešao u zagrebački "Vjesnik", na mesto komentatora spoljne politike, urednika vesti i prve strane ovih novina. Bio je specijalni izveštač iz Italije, ali i sa brojnih zbivanja u zemlji i svetu. Sarađivao je i u nemačkom "Šternu", bio je akreditovani dopisnik iz Grčke dnevnog lista "Telegraf", sarađivao u nedeljnicima "Ekonomist", "Bankar", "Vreme", podgoričkom "Danu" i njegovim izdanjima.

Pre dve decenije zaposlio se u dnevnom listu "Dnevnik", prvo kao spoljnopolitički komentator i urednik spoljne politike, a zatim kao politički komentator i šef Dopisništva u Beogradu. Za praćenje zbivanja u zemlji i inostranstvu tri puta je nagrađivan prvom novinarskom nagradom. U okviru stručnog usavršavanja završio je niz međunarodnih obuka i seminara iz oblasti evropskih integracija u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i studijski boravio u Briselu, Berlinu, Strazburu i na Bliskom istoku.

Dragan Milijevojević je bio pomoćnik generalnog direktora "Nova communications", jedan od autora knjige "Dosije Vojvodina", kao i deo kruga intelektualaca osnivača Naprednog kluba.

Bio je član Predsedništva POKS-a i internacionalni sekretar.

Od Dragana Milojevića se oprostio prvi čovek POKS-a Žika Gojković.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...