MINISTAR MOMIROVIĆ: I EU dala preporuku da se ne obustavljaju letovi između Srbije i Velike Britanije
Foto: Ana Paunković

situacija se prati

MINISTAR MOMIROVIĆ: I EU dala preporuku da se ne obustavljaju letovi između Srbije i Velike Britanije

Društvo -

Situacija u vezi sa mogućim obustavljanjem letova između Srbije i Velike Britanije, zbog pojave novog soja korona virusa u toj zemlji, prati se iz sata u sat, ali za sada letovi nisu obustavljeni, što je i preporuka Evropske unije, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Ministar je istakao da je Evropska unija juče dala preporuku da se ne obustavlja saobraćaj sa Velikom Britanijom i ocenio da je Srbija donela dobru odluku kada je odlučila da ne bude na listi zemalja koje su prve zatvorile vrata toj zemlji.

- Mislim da smo pokazali zrelost i odgovornost i nismo želeli da uđemo u krug zemalja koji su prvi zatvorili vrata Velikoj Britaniji, a sada dosta zemalja polako i otvara na jedan ili drugi način tu komunikaciju - rekao je Momirović novinarima u Šapcu.

Ističe da država i dalje prati situaciju i iz ugla saobraćaja, ali i iz zdravstvenog ugla.

Za sada je, kaže, situacija pod kontrolom i da ne postoji razloga za brigu.

- Apsolutno samo svesni situacije o kojoj se radi, ali želimo da budemo do kraja odgovoran i stabilan partner i građanima u Velikoj Britaniji, ali i našim građanima koji tamo žive - zaključio je Momirović.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track