GUŽVE NA PUTEVIMA NEMA: Magla kod Preševa, oko Surdulice na kolovozu ima i raskvašenog snega
Foto: Youtube Printscreen

vozači, oprez!

GUŽVE NA PUTEVIMA NEMA: Magla kod Preševa, oko Surdulice na kolovozu ima i raskvašenog snega

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji je saobraćaj umerenog intenziteta, nema vanrednih zastoja i prekida, na naplatnim rampama se prolazi bez zadržavanja vozila.

Vozače će danas pratiti promenljive vremenske prilike, tokom dana biće uglavnom suvo, a u nižim predelima niska oblačnost zadržaće se nešto duže dok je na višim planinama moguć sneg.

Niske temperature u jutarnjim i večernjim časovima uslovljavaju pojavu poledice, a opreznija vožnja biće potrebna i zbog mogućih odrona. Prema informacijama Uprave granične policije u 05.15 časova, na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja.

Magla kod Preševa

Na Auto-putu E-75, na deonici Vranje - granica SRB/RSM (Preševo), zbog pojave magle mestimično je smanjena vidljivost od 20 do 70 metara, saopštilo je JP Putevi Srbije. Savetuje se maksimalan oprez pri vožnji.

Na nekim deonicama ima raskvašenog snega

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, saopštili su da je u 5.11 časova, da na deonicama I B-40, Vladičin Han - Surdulica - državna granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci), kolovoz vlažan, a snega ima do 5 cm. Na II A-231, Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci), kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Vranja. Preporučuje se oprezna vožnja. Na državnim putevima II prioriteta/B kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kruševca, Zaječara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta/C kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara. Zbog pojave magle vidljivost je smanjena na Čestobrodici (do 80 metara).Sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track