PREMIJERKA BRNABIĆ U POSETI TIRŠOVOJ: Prvi punkt za vakcinaciju krajem nedelje na Beogradskom sajmu
Foto: Printscreen Tanjug

Univerzitetska dečja klinika

PREMIJERKA BRNABIĆ U POSETI TIRŠOVOJ: Prvi punkt za vakcinaciju krajem nedelje na Beogradskom sajmu

Društvo -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas tokom posete zdravstvenim radnicima Univerzitetske dečje klinike "Tiršova", koji primaju vakcinu protiv korona virusa, rekla da se do kraja nedelje u Beogradu otvara prvi punk za vakcinaciju.

- Planiramo da ubrzamo program vakcinacije građana, očekujemo da se krajem nedelje na Beogradskom sajmu otvori prvi punkt za vakcinaciju - najavila je premijerka.

Brnabić je rekla da je želela da dođe da vidi kako teče vakcinacija i dodala da se danas vakcinišu i zdravstveni radnici i u Institutu za majku i dete.

- Građani će moći da se prijavljuju na sistem da iskažu želju da se vakcinišu. Svi će moći da iskažu želju preko portala e-uprave. Ne postoji bojazan da neće biti vakcine za sve koji žele da se vakcinišu. Svi u Srbiji, koji žele da se vakcinišu imaćemo vakcinu za njih - naglasila je Brnabićeva.

Ona je kazala da Srbija ima dogovore sa različtim proizvođačima za osam miliona doza, što je potrebno za četiri miliona ljudi.

Naglasila je i da su relevantne institucije Kine odobrile izvoz Sinofarm vakcine za Srbiju, kao i da dodatnih 18.525 Fajzerovih vakcina stiže sutra.

vakcinacija, Tiršova, Ana Brnabić
foto: Printscreen Tanjug

- Očekujemo i 500.000 doza vakcine Sputnjik V - dodala je premijerka.

Kada je reč o epidemiološkim merama istakla je da predstoji nova sednica Kriznog štaba.

- Krizni štab će zasedati sutra u prepodnevnim časovima, započela sam razgovore oko mera, a sutra ćemo usvojiti nove mere ili samo doneti odluku o produžavanju postojećih - istakla je Brnabić.

Doktor Đerlek: Počela vakcinacija i u non kovid bolnicama

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek istakao je da se nastavlja imunizacija građana širom zemlje, u zdravstvenim ustanovama i gerontološkim centrima.

vakcinacija, Tiršova, Mirsad Đerlek
foto: Printscreen Tanjug

- Danas nastavljamo imunizaciju širom zemlje, juče smo počeli i u non kovid bolnicama, danas smo u Tiršovoj želimo da vakcinišemo i one koji leče decu. Ono što želim da vas obavestim sinoć je do 20 sati vakcinisano 9.300 građana Srbije. Sutra do 12 sati možemo da premašimo plan koji je bio da vakcinišemo 11, 12 hiljada građana - rekao je dr Đerlek.

On je dodao da sutra stiže još doza Fajzerove vakcine, ali i da se očekuje dolazak ruske vakcine Sputnjik V.

Direktor klinike dr Siniša Dučić rekao je da je odziv njegovih kolega veoma dobar, što je, podvlači, vrlo značajno u suzbijanju pandemije korona virusa.

Posetimo, u Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu juče je započela vakcinacija zaposlenih vakcinom "Sputnjik V".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track