MAJA GOJKOVIĆ O SLUČAJU GLUMICE MILENE RADULOVIĆ: Neophodno je da sve žrtve imaju jasnu podršku čitavog društva
Foto: Nemanja Nikolić

oglasila se potpredsednice Vlade

MAJA GOJKOVIĆ O SLUČAJU GLUMICE MILENE RADULOVIĆ: Neophodno je da sve žrtve imaju jasnu podršku čitavog društva

Društvo -

Povodom ispovesti glumice Milene Radulović u kojoj tvrdi da ju je u 17. godini više puta silovao beogradski učitelj glume Mika Aleksić oglasila se i potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke kulture i informisanja Maje Gojković.

Ona je istakla da je ispovest mlade glumice koja svedoči o stravičnom seksualnom nasilju koje je preživela sa razlogom uznemirilo čitavo naše društvo i pokazalo da je seksualno nasilje nad decom i ženama prisutno, često prikriveno i zato je neophodno da sve žrtve imaju jasnu podršku svih nas i u borbi koju vode.

"Zato pružam veliku podršku Mileni i svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu i ujedno odajem im zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o ovom teškom iskustvu. Ovo je važno ne samo zbog Milene, već i zbog svih devojaka i žena koje su se nalazile ili nalaze u ovakvoj situaciji, posebno iz sveta kulture koje su često žrtve nasilja o kome se u svetu kulture Srbije sve više govori", ističe potpredsednica Vlade.

Ona dodaje i da je "na čitavom društvu je sada da ih podrži, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju."

"Zato pozdravljam već prve reakcije državnih organa i očekujem da ovaj slučaj dobije i sudski epiolog, kako bi odgovorni snosili zakonske posledice i sankcije, a naše društvo poslalo jasnu poruku svima da seksualno nasilje nad devojčicama i ženama je neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track