VESNA STANOJEVIĆ IZ SIGURNE KUĆE O SLUČAJU MILENE RADULOVIĆ: Želimo svima da poručimo da nasilje treba da se prijavi
Foto: Marina Lopičić

podrška svim ženama

VESNA STANOJEVIĆ IZ SIGURNE KUĆE O SLUČAJU MILENE RADULOVIĆ: Želimo svima da poručimo da nasilje treba da se prijavi

Društvo -

Povodom ispovesti glumice Milene Radulović u kojoj tvrdi da ju je u 17. godini više puta silovao beogradski učitelj glume Mika Aleksić oglasila se i Vesna koordinatorka Sigurne kuće.

Ona je istakla da je Savetovalište protiv nasilja u porodici u okviru koga rade Sigurne kuće uvek sigurno mesto koje podržava žene koje su pretrpele bilo koji oblik nasilja, i koje su to prijavile.

"Mi smo organizacija koja je na žalost kroz dugogodišnji rad imala priliku da sretne mnogo žena koje su nasilje doživele i kojima je bila potrebna ozbiljna pomoć i podrška. Podržavamo Milenu Radulovic, i sve ostale žene koje su preživele nasilje od strane Miroslava Mike Aleksića, i očekujemo da će on biti adekvatno kažnjen, jer njegovo ponašanje je nešto što je slično ponašanju mnogih nasilnika u Srbiji, koji koriste svoju moć i mogućnost da iskorisćavaju devojke i žene, a da godinama prolaze nekažnjeno", navela je koordinatorka Sigurne kuće.

Kako je dalje dodala, smatra da "sličnih Miroslavu Miki Aleksiću u Srbiji ima mnogo, kao što smo i imali priliku da čujemo, i priliku da se kroz dugogodišnji rad srećemo sa takvim slučajevima".

Na kraju je dodala da podržavaju sve one žene koje imaju dilemu da li da prijave nasilje.

"Želimo svima da poručimo da nasilje treba da se prijavi, i da ćemo mi u okviru naše organizacije uvek pružiti pomoć i podršku ženama koje su preživele ili preživljavaju bilo koji oblik nasilja."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja