ZAJEDNO ZA DEČIJE OSMEHE: Na Bogojavljenje organizovano prikupljanje darova za paketiće u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu (FOTO)
Foto: Screenshot

Velika humanitarna akcija

ZAJEDNO ZA DEČIJE OSMEHE: Na Bogojavljenje organizovano prikupljanje darova za paketiće u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu (FOTO)

Društvo -

Svi saborno okupljeni oko ove plemenite akcije daju lični primer u sakupljanju finansijskih sredstava, slatkiša, igrački i školskog pribora za pravljenje paketića i nabavke opreme za škole namenjene deci u najsiromašnijim sredinama na teritoriji Srbije i Republike Srpske

Akcija “Zajedno za dečije osmehe” se širi regionom na zadovoljstvo pokretača Fondacije “Zajedno za mlade dr Danica Grujičić”, Svetosavskog zvonca i Kancelarije za mlade Grada Beograda.

- U proteklih nekoliko dana ovoj akciji koja je započeta početkom decembra i trajaće do kraja januara, pored dosadašnjih 30 omladinskih i humanitarnih organizacija svojim konkretnim aktivnostima pridružili su se i: Grad Niš, Grad Kragujevac, Kancelarija za mlade Sremske Mitrovice, Kolo Srpskih Sestara Srbije, a eho ovog dobrotvornog rada stigao je čak i do Rusije odakle stiže poziv da se udružimo u dečji humanitarni program koji organizuje Roskosmos.

Ovako široka podrška u kojoj prednjače mladi, govori da je čovekoljublje odnosno briga o bližnjem i empatija, velika pokretačka i koherentna snaga našeg narodnog bića od vajkada do danas - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR Svetosavskog zvonca, časopisa za decu koju izdaje Srpska pravoslavna crkva..

Zajedno za dečije osmehe, deca, paketići, humanitarna akcija
foto: Screenshot

Ako se to nekada ogledalo kroz narodne sabore, mobe, prela, vršaje kada se narod okupljao i pomagao jedni drugima, ta intencija se i danas oseća kroz ovakva dela i i inicijative mladih naraštaja, koja odišu plemenitim duhom predaka, koji je nas kao narod i održao do danas.

Oni svi saborno okupljeni oko ove plemenite akcije daju lični primer u sakupljanju finansijskih sredstava, slatkiša, igrački i školskog pribora za pravljenje paketića i nabavke opreme za škole namenjene deci u najsiromašnijim sredinama na teritoriji Srbije i Republike Srpske.

Tako će danas, na Bogojavljenje, biti organizovano prikupljanje darova za dečije paketiće u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

U Novom Sadu “Kod Miletića” od 14:00 do 20:00 časova i “Kod Spensa” od 12:00 do 18:00 časova

Zajedno za dečije osmehe, humanitarna akcija, Dimitrije Stikić, Danica Grujičić, deca, paketići
foto: Svetosavsko zvonce

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade, sa svojim humanim Kragujevčanima akciju sporovode u kancelariji mladih na adresi Save Kovačevića 15, od 12 do 18 časova, a Kancelarija za mlade Sremske Mitrovice, prikupljanje darova za paketiće za ugroženu decu, organizovaće u svojim kancelarijama u ulici Svetog Dimitrija broj 10 i to do 21. januara od 9 do 14 časova.

U Nišu se prikupljanje organizuje u TC “Kalča”, Prvi sprat, lamela B, lokal 62, od 12:00 do 18:00 časova

Zajedno za dečije osmehe, humanitarna akcija, Dimitrije Stikić, Danica Grujičić, deca, paketići
foto: Svetosavsko zvonce

Takođe, važno je napomenuti da pored paketića za ugroženu decu, kroz akciju “Zajedno za dečije osmehe” slanjem praznog SMS-a u Srbiji na broj 4334 koja košta 100 dinara i u Republici Srpskoj pozivom na humanitarni broj 1432 koji košta 1km, sakupljaju se sredstva za rekonstrukciju i izgradnju kuća ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj, a kao prioritet nakon nemilih događaja zemljotresa u Glini kada su stradali domovi i u Kostajnici i Kozarskoj Dubici gde ljudi sa svojom decom spavaju u automobilima jer su im kuće totalno stradale, pomoć od prikupljenih sredstava biće najpre upućene njima.

Ukoliko neko želi da uplati sredstva i podrži ovu humanitarnu akciju to može učiniti u Srbiji na broj dinarskog računa: 265-1610310004716-35 Banka Inteza (Fondacija zajedno za mlade) a iz inostranstva na: Devizni račun (Evro) 265100000022106836 / IBAN : RS35265100000022106836 / SVIFT : RZBAATWW

Za Republiku Srpsku ŽIRO RAČUN: 5520001879453536

1 / 8 Foto: Svetosavsko zvonce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track