ANA BRNABIĆ NA KOPAONIKU: Svečano otvorena gondola Brzeće-Mali Karaman, pojačane inspekcijske kontrole u kafićima
Foto: Tanjug Printscreen

Nastavljaju se INVESTICIJE U TURISTIČKU STRUKTURU SRBIJE

ANA BRNABIĆ NA KOPAONIKU: Svečano otvorena gondola Brzeće-Mali Karaman, pojačane inspekcijske kontrole u kafićima

Društvo -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvuje danas puštanju u rad gondole Brzeće-Mali Karaman na Kopaoniku.

Ovo je prvi završeni projekat iz programa razvoja "Srbija 2025"

- Želim da u zdravlju koristite ovu godnolu, mnogo godina i decenija. Želim sve najbolje svima koji se bave turizmom i ugostiteljstvom, svim malim mestima kojima ovakvi projekti pomažu da se dalje razvijaju - rekla je Brnabićeva.

Kopaonik, gondola, Brzece–Mali karaman, Ana Brnabic
foto: Tanjug Printscreen

Ona je istakla da je ovo u poslednjih mesec, dva druga gondola.

- Ukupna investicija je oko 40 miliona evra i nastavljamo dalje. Mnogo još planova imamo, Srbija se probija kao turistička destinacija. Još jedan važan projekat je uređenje ovčarsko-kablarske klisure i da je spremimo za turističke sadržaje - istakla je premijerka.

Što se tiče epidemije korona virusa i povećanog broja novozaraženih proteklih dana Brnabić je istakla da su pojačane kontrole u kafićima.

- Niko se na skijanju nije zarazio, u kafićima jeste. Gondola je završena pre roka i to treba proslaviti. Ovo neće ništa promeniti u tom epidemiološkom smislu - pojasnila je premijerka.

Kopaonik, gondola, Brzece–Mali karaman, Ana Brnabic
foto: Tanjug Printscreen

Svečanom otvaranju prisustvuju i Tatjana Matić ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, ministarka privrede Anđelka Atanasković, predsednica opštine Brus Valentina Milosavljević, kao i direktor Skijališta Srbije Dejan Ćik.

Ministarka Matić je rekla da joj je velika čast što je deo vlade koja ima priliku da obeleži početak rada godnole, za koju kaže da je veliki projekat koji je dugo bio prioritet resornog ministarstva.

- Srećni smo što je projekat gondole realizovan pre roka - rekla je Matić i zahvalila svima koji su učestvovali u izgradnji na dobrom i efikasnom radu.

Istakla je da je Srbija, u krizi koja je zadesila svet, pokazala da ima snage i sposobnosti i da je spremna da se bori sa izazovima.

- Svi napori doprineli su tome da je porast broja turista na Kopaoniku, imali smo rekordan broj posetioca prošle godine - rekla je između ostalog.

Iz turističkog centra Brzeće do vrha Kopaonika od danas će se stizati za petnaestak minuta. Žičara sa 74 gondole, duga 3.600 metara, može da preveze 1.600 skijaša na sat.

Iako je kabina predviđena za smeštaj 10 putnika, zbog epidemijskih mera taj broj će biti prepolovljen.

Uz važeće ski-karte vožnja će biti besplatna, a za panoramsko razgledanje karta će koštati 600 dinara za decu, 800 za penzionere i 1.000 dinara za odrasle.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track