02:53

KORONA UZDRMALA SAVREMENU PORODICU: Psiholog otkriva koje metode vaspitavanja treba obavezno izbegavati! (KURIR TELEVIZIJA)

PANDEMIJA I PORODIČNI ODNOSI

KORONA UZDRMALA SAVREMENU PORODICU: Psiholog otkriva koje metode vaspitavanja treba obavezno izbegavati (KURIR TELEVIZIJA)

Društvo -

Pandemija koronavirusa pokazala je da ništa ne vredi planirati, roditelji su u neizvesnosti, senzitivniji i u strahu zbog zdravlja porodice, ali i poslova.

Psiholog Vesna Konstatinović za Kurir televiziju kaže da višegodišnje iskustvo pokazuje da roditelji sve manje fizički kažnjavaju decu i da više ne važi narodna izreka po kojoj je batina iz raja izašla.

"Batina zaista šalje lošu poruku detetu, a to je da je fizičko naselje način za rešavanje problema", rekla je Vesna Konstatinović.

Roditelji smatraju da je najveća kazna za dete ukinuti mu telefon ili igricu. Ipak, postoje i one metode koje treba da izbegavaju:

"Pretnja detetu da će biti napušteno, otići ću, bićeš sam, nećete niko voleti, zatim etikete koje se daju detetu, ti si loš, nisi dobar, takvog dečaka niko ne voli, to je nešto što takođe ostavlja duboke posledice na decu", objašnjava psihološkinja.

00:34

KOLIKO PANDEMIJA OŠTEĆUJE PSIHU: Kakva je razlika između usamljenosti i samoće? (KURIR TELEVIZIJA)

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track