FABRICI VAKCINISAN NA INSTITUTU BATUT: Iskreno zahvalan Srbiji! Postavio i slike na Tviteru (FOTO)
Foto: Twitter Printscreen

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji

FABRICI VAKCINISAN NA INSTITUTU BATUT: Iskreno zahvalan Srbiji! Postavio i slike na Tviteru (FOTO)

Društvo -

BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici primio je danas u poslepodnevnim časovima vakcinu američkog proizvođača "Fajzer" u Institutu za javno zdravlje Srbije "Batut".

On je vakcinisan u Centru za prevenciju i kontrolu bolesti Instituta "Batut" u ulici Nikolaja Krasnova na Vračaru.

Fabrici je ukazao na značaj vakcinacije stanovništva i podvukao izuzetan doprinos koji na tom polju, kako kaže, pokazuju Srbija i njeno zdravstvo.

Zahvalio je doktorima i osoblju "Batuta" na pruženoj prilici da se i osoblje Delegacije EU vakciniše kao deo šire vakcinacije za sve diplomatsko osoblje u Srbiji.

"Pozivam sve da se vakcinišu, jer je to najbezbedniji način da se izborimo sa pandemijom. Nauka je poslednjih meseci uložila mnogo napora da dođe do vakcine, takođe i industrija radi non-stop kako bi se proizvele dovoljne količine vakcina, a institucije i vlade čine sve da osiguraju masovnu vakcinaciju", rekao je Fabrici.

On je kazao da je od početka pandemije EU donirala Srbiji 17 miliona evra zaštitne opreme, rukavica, ambulantnih vozila itd.

"Takođe, u narednih nekoliko nedelja spremamo donaciju koja će obezbediti uređaje za duboko zamrzavanje i drugu specijalizovanu opremu u procesu vakcinacije. Imamo i poseban fond koji smo izdvojili kako bi vakcine dostupne u EU mogle da se doniraju", naveo je Fabrici.

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović poručila je da je zajedništvo u kontroli Kovid-19 za efikasnu realizaciju svih preventivnih mera najvažnije navodeći da se saradnja sa Delegacijom EU u Srbiji po tom pitanju ostvaruje na najefikasniji mogući način.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek istakao je da je veliki značaj vakcinacije u što većem obuhvatu i zahvalio ambasadoru EU što veruje u zdravstvene institucije i sistem Srbije i ličnim primerom daje podršku procesu vakcinacije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track