EPIDEMIOLOG RADOVAN IZNEO ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: U ovom gradu u Srbiji epidemiološka situacija je sve lošija! Raste broj umrlih
Foto: Printscreen RTS

više se registruje kovid kod mladih

EPIDEMIOLOG RADOVAN IZNEO ZABRINJAVAJUĆE PODATKE: U ovom gradu u Srbiji epidemiološka situacija je sve lošija! Raste broj umrlih

Društvo -

Epidemiolog i član Kriznog štaba Radovan Čekanac upozorio je jutros da se epidemiološka situacija u Kraljevu pogoršava.

Naime, od kraja februara taj grad je u vrhu po broju inficiranih kovidom a zbog povećanog broja prijema u opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu otvoreno je i novo kovid odeljenje.

- U poslednjih deset dana epidemiološka situacija se pogoršava. Povećava se broj pregleda u ambulantama, u bolnicama imamo veći broj prijema od otpusta, a povećan je broj umrlih. Od novembra imamo 170 preminulih sugrađana - rekao je Čekanac.

Prema njegovim rečima osim nepoštovanja mera epidemiolozi su primetili i da je imunitet kod onih koji su već preležali kovid oslabljen i da posle nekog vremena više ne mogu da zaštite organizam.

- Ako smo polovinom decembra imali imunitet od oko 75 odsto sada smo krenuli iz početka. Ranije neki asimptomatski tada nisu obolevali a sada da. Virus nalazi one koji su najosetljiviji - istakao je epidemiolog Čekanac.

On ističe da se više registruje kovid kod mladih koji, nažalost, unose virus u domaćinstva i često se dešava da se zaraze upravo oni koji su najdisciplinovanije a to su stariji, koji gotovo i da ne napuštaju kuću.

- Još nije kasno i apelujem na građane da se pridržavaju mera - istakao je Čekanac.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track