VIŠE OD TREĆINE GRAĐANA SRBIJE ZA ZAKLJUČAVANJE: Pogledajte za šta su glasali u anketi Kurira! A vi, šta kažete?
Foto: Dado Đilas, Printscreen

krizni štaba danas ponovo zaseda

VIŠE OD TREĆINE GRAĐANA SRBIJE ZA ZAKLJUČAVANJE: Pogledajte za šta su glasali u anketi Kurira! A vi, šta kažete?

Društvo -

Krizni štab danas donosi odluku da li će prihvatiti pooštrene mere koje predlaže medicinski deo ili će pak odustati od zaključavanja, za šta se zalaže i Grad Beograd.

Kako će izgledati životu u Srbiji u narednom periodu saznaćemo danas posle sednice Kriznog štaba, a građani su svoje mišljenje o epidemiološkim merama prethodnih dana mogli da iznesu u anketi Kurira.

Pitanje je glasilo da li ste za policijski čas i novo zaključavanje, a na raspolaganju u anketi je bilo četiri odgovora.

Više od trećine građana, tačnije 44,26 odsto slaže se sa tim da je policijski čas i zaključavanje jedini način da se obuzda virus.

Odmah zatim, na drugoj strani i po brojnosti na drugom mestu jeste odgovor da nema potrebe za tim, a za ovu opicju glasalo je 30,89 odsto građana.

Duplo manje, tačnije 14,27 odsto njih smatra da je dovoljno da se zatvore samo kafići i tržni centri.

Kao ponuđeni odgovor "svejedno, dosta mi je svega" izabralo je 10,57 odsto.

Dakle, na osnovu rezultata ankete trećina građana se izjasnila za novo zaljučavanje i policijski čas jer bi to, kao što i medicinski deo Krizno štaba ističe najbolje uticalo na suzbijanje širenja virusa.

Ipak, svakako ostaje da se sačeka nova sednica Kriznog štaba kako bi se saznalo kako će izgledati život u Srbiji narednih dana.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track