Vučić i Kipreos: EU mnogo očekuje od Vlade Srbije
Foto: Print Screen

Vučić i Kipreos: EU mnogo očekuje od Vlade Srbije

Društvo -
Misija OEBS-a u Srbiji između ostalog želi da unapredi saradnju sa Ministarstvom odbrane, istakao je Dimitrios Kipreos

BEOGRAD - Šef misije OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreosom ocenio je na sastanku sa prvim potpredsednikom srpske Vlade i ministrom odbrane Aleksandarom Vučićem da je ovo težak period za Srbiju i Balkan, ali da će uspeh nove Vlade biti krucijalan za razvoj celog regiona, saopšteno je iz Vlade.

Ambasador OEBS-a čestitao je Vučiću na imenovanju i naglasio da Evropa mnogo očekuje od nove Vlade Srbije, dodaje se u saopštenju Vlade Srbije posle sastanka. "Misija OEBS-a u Srbiji između ostalog želi da unapredi saradnju sa Ministarstvom odbrane", istakao je Kipreos i pozdravio učešće pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama, što je pokazatelj političke volje da Srbija učestvuje u osnaživanju međunarodne bezbednosti.

Vučić se na početku razgovora zahvalio na podršci koju misija OEBS-a pruža Republici Srbiji, ali i Ministarstvu odbrane i kao posebno važnu istakao saradnju na programu razvoja kapaciteta za upravljanje zalihama konvencionalne municije Republike Srbije kao i u procesu demokratizacije bezbednosnih snaga i sistema odbrane.

Šef misije OEBS u Srbiji Dimitrios Kipreos izjavio je, tokom razgovora sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem, da je ovo težak period za Srbiju i Balkan, ali da Evropa mnogo očekuje od nove Vlade, saopštilo je Ministarstvo odbrane."Uspeh ove Vlade biće krucijalan za razvoj celog regiona. Evropa mnogo očekuje od nove Vlade Srbije", poručio je Kipreos. Kako se navodi u saopštenju, Kipreos je naveo da misija OEBS-a u Srbiji između ostalog želi da unapredi saradnju sa Ministarstvom odbrane i pozdravio učešće pripadnika Vojske Srbije u mirovnim misijama. On je istakao da je to pokazatelj političke volje da Srbija učestvuje u snaženju međunarodne bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track