MERE STUPILE NA SNAGU! Do ponedeljka u 6 sati zatvoreno skoro sve, a evo spiska objekata koji će raditi tokom vikenda
Foto: Marina Lopičić

U SKLOPU BORBE S KORONOM

MERE STUPILE NA SNAGU! Do ponedeljka u 6 sati zatvoreno skoro sve, a evo spiska objekata koji će raditi tokom vikenda

Društvo -

Večeras u 21 sat stupile su na snagu nove epidemiološke mere koje je Vlada Srbije ranije danas usvojila na predlog Kriznog štaba.

Od večeras u 21.00 do ponedeljka u 6.00 zatvoreni su svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, teretane i sportski objekti.

Tokom vikenda biće dozvoljen rad apoteka, ordinacija, laboratorija, stomatoloških i veterinarskih ordinacija, trgovinskih objekata u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, kioska, trafika i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

Takođe, sve beogradske pijace koje su u sastavu JKP "Gradske pijace" najavile su da će tokom vikenda raditi uobičajeno poput prehrambenih prodavnica i hipermarketa.

Rad će biti dozvoljen i objektima i radnjama u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja poput obućara, staklorezaca i krojačkih radnji.

Dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i drugih kategorizovanih smeštaja, ali isključivo za goste koji imaju prijavljen boravak u tom smeštaju.

Tokom vikenda će smeti da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.

Uprkos "divljanju" korona virusa i novim merama, korona žurke ne prestaju, o čemu svedoči i večerašnji slučaj iz Dobračine ulice u Beogradu, gde je komunalna milicija rasturila žurku sa 70 ljudi.

Komunalci će vršiti kontrole i tokom vikenda, uz nadu da će imati što manje posla.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track