TEŠKE KLINIČKE SLIKE IMAJU I MLADI I STARI Dr Bogdanović: U Areni na lečenju više od 400 pacijenata, sprema se prijem za novih 50
Foto: Printscreeen/RTS

traži se mesto više

TEŠKE KLINIČKE SLIKE IMAJU I MLADI I STARI Dr Bogdanović: U Areni na lečenju više od 400 pacijenata, sprema se prijem za novih 50

Društvo -

Privremena kovid bolnica u beogradskoj Areni radi punim intenzitetom i uvek se traži mesto više, rekao je medicinski koordinator u toj bolnici prof. dr Predrag Bogdanović.

Naveo je da je trenutno 405 pacijenata u Areni i da se priprema prijem za novih 40 do 50.

Bogdanović je rekao da su u Areni teški pacijenti i da oni iz nedelje u nedelju imaju sve teže kliničke slike.

Kako je naveo, reč je o ozbiljnim pacijentima svih starosnih kategorija i više nema podele na mlađe i starije.

Bogdanović je istakao da oko 90 do 95 odsto pacijenat au Areni zahteva terapiju kiseonikom od samog početka i da je to osnov njihovog lečenja, a primenjuje se i intenzivnija ostala terapija po protokolu.

Objašnjava da pacijenti imaju ozbiljne i komplikovane obostrane upale pluća.

- Svakako, ti pacijenti koji dolaze, oni su već bolesni nekoliko dana i kad dođu kod nas, imaju razvijenu kliničku sliku i potrebna im je urgentna terapija - istakao je Bogdanović.

On je uputio u poruku građanima sa apelom da pomognu zdravstvenim radnicima koji od marta prošle godine rade.

Ističe da su zdravstveni radnici umorni, ali da su iskusniji i da bolnica u Areni radi zahvaljujući velikom znanju, iskustvu i entuzijazmu.

Bogdanović je napomenuo da je potrebno da se svaki pojedinac strogo pridržava mera kako bi pomogao sistemo i zdravstvenim radicima u pobedi nad epidemijom.

(Kurir.rs/ RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track