OČAJNIČKI APEL RODITELJA: Malom Nikoli nedostaje 25.000 evra za operaciju, mora da se skupe do utorka
Foto: Budi human

MALIŠAN TRPI BOLOVE

OČAJNIČKI APEL RODITELJA: Malom Nikoli nedostaje 25.000 evra za operaciju, mora da se skupe do utorka

Društvo -

Roditelji malog Nikole Stakića (4) uputili su iz Turske, gde su otputovali zbog transplantacije matičnih ćelija, očajnički apel za pomoć njihovom bolesnom sinu.

Ukoliko do utorka ne uplate 24.850 evra, Nikola neće moći da se operiše što je hitno potrebno jer trpi jake bolove zbog spazma mišića u nogama.

Nikola je nepokretan od rođenja, hrani se i diše na cevčice, boluje od Daunovog sindroma i u septembru prošle godine u Turskoj je imao pra dva tretmana matičnim ćelijama. Nisu imali dovoljno novca da plate sve predviđene tretmane i vratili su se kući.

Zahvaljujući prilozima humanih ljudi obezbedili su novac za još dva tretmana i prošle sedmice ponovo otputovali na kliniku u Turskoj. Na pregledima su potvrđene prognoze lekara o napretku posle prva dva tretmana, ali su predložili i hitnu operaciju mišića nogu.

- Imao je jedan tretman matičnim ćelijama, a drugi je prekosutra, u petak. Nikola je sada drugo dete, prvi put od rođenja može da podigne i spusti glavu, samostalno diše, počeo je da pomera ruke, svesniji je, prati šta se oko njega dešava. Lekari su zadovoljni napretkom, ali predlažu hitnu operaciju mišića nogu zbog jakih bolova i boljih rezulata transplantacije matičnih ćelija - kaže otac Darko.

Majka Danijela objašnjava da su Nikoline nogice od kolena hladne kao led, uvrću se i kukove "guraju" u karlične kosti. Operacija je, po mišljenju lekara hitna ne samo zbog jakih bolova već i da bi se rasteretili kukovi, smanjio mišićni spazam u kolenima i tetivama i poboljšala cirkulacija kako bi se matične ćelije bolje razgrađivale u donjim ekstremitetima.

- Koliko ohrabruje napredak posle tretmana matičnim ćelijama, teško je gledati koje bolove trpi zbog spazma mišića. Mi možemo da sanjamo novac koji smo dosad dali za Nikolino lečenje i za napredak u lečenju zahvalni smo humanim ljudima koji su pomagali uplatama ili slanjem SMS poruke na fondaciju Budi human. Molim ih da na nam i ovog puta pomognu - rekla je Danijela.

Nikola Stakić
foto: Budi human

Pomozimo Nikoli!

Slanjem SMS poruke 548 na 3030.

Uplatom na dinarski račun: 160-516426-82

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004208.3 IBAN: RS35160005400004208345 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track