Najnovije vesti

MINISTAR MOMIROVIĆ: Deonica od Valjeva do Lajkovca biće završena na vreme
Foto: RINA

obećanje

MINISTAR MOMIROVIĆ: Deonica od Valjeva do Lajkovca biće završena na vreme

Društvo
16:54h

Postoji značajan napredak u izgradnji deonice od Valjeva do Lajkovaca i imamo obećanje našeg kineskog partnera da će, uz angažovanje velikog broja srpskih podizvođača, ovu deonicu završiti u predviđenom roku, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On je rekao posle sastanka sa generalnim direktorom ogranka u Srbiji kompanije Šandong, koja izvodi ove radove, Džangom Điančao, sa kojim je razgovarao o aktuelnim projektima u putnom sektoru.

Kompanija Šandong, osim izgradnje deonice od Beograda do Valjeva, radi i na izradi tehničke dokumentacije za deonicu auto-puta Beograd-Zrenjanin, a radovi na njoj bi mogli da otpočnu do kraja godine, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Navodi se da je predmetna trasa budućeg državnog puta od značaja za razvoj putne mreže Srbije i za međunarodnu mrežu puteva.

Deonica Iverak-Lajkovac, duga 18,3 km predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije, omogućavajući kretanje vozila trasom Mali Zvornik-Loznica-Osečina-Valjevo-Lajkovac-Ćelije- Lazarevac-Aranđelovac-Topola-Rača-Svilajnac- Bor-Zaječar.

Time su, pored kretanja ljudi i robe unutar centralnog i zapadnog dela Srbije, stvoreni uslovi i za povezivanje delova Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, sa putnim pravcem E-763, Beograd - Južni Jadran i Koridorom 10, odnosno auto-putskim pravcem Beograd-Niš i u nastavku sa Istočnom Srbijom i Bugarskom.

Džang Điančao je istakao da je Šandong osim za učešće u izvođenju putnih projekata, zainteresovan i za učešće u finansiranju drugih investicija važnih za Srbiju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...