KRIZNI ŠTAB ZASEDA DANAS: Da li će medicinski deo popustiti? Na stolu i opcija da se MERE RAZLIKUJU PO GRADOVIMA
Foto: Printscreen/Tanjug

u 16 časova

KRIZNI ŠTAB ZASEDA DANAS: Da li će medicinski deo popustiti? Na stolu i opcija da se MERE RAZLIKUJU PO GRADOVIMA

Društvo -

Nova sednica Kriznog štaba biće održana danas u 16 sati u Palati Srbija.

I ako je prethodnih dana bilo konsutacija na Kriznom štabu, sednica je bila stalno pomerana, a pitanje oko koga su se najviše sporili ekonomski i medicinski deo Štaba je otvaranje ugostiteljskih obejkata, o čemu je već pisao Kurir.

Kako saznaje Kurir, ekonomski deo Kriznog štaba zalaže se za potpuno otvaranje ugostiteljskih objekata i unutrašnjeg dela i bašti.

- Ovaj deo štaba smatra da rad bašti treba dozvoliti bez naročitih ograničenja, unutar objekata da stolovi budu udaljeni jedan i po metar, a da može da sedi najviše po dvoje. Medicinski deo štaba, međutim, procenjuje da je otvaranje unutrašnjosti kafića i restorana nedopustivo, a da bi mogao biti dozvoljen rad bašti pod posebnim uslovima - razdaljina stolova, limitiran broj gostiju i obavezno nošenje maski, osim kada se konzumira poručeno. Takođe, u opticaju je mera da ugostiteljski objekti ostanu zatvoreni u skijalištma koji su se pokazali kao česti klasteri zaražavanja i da se mere razlikuju od grada do grada - saznaje Kurir od od dobro obaveštenog izvora.

(Kurir.rs/J.Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track