Izbegavate čišćenje? Uz ove trikove uživaćete u sređivanju doma
Foto: Promo

Izbegavate čišćenje? Uz ove trikove uživaćete u sređivanju doma

Društvo -

Proleće je zakucalo na naša vrata, a zajedno s njim i neke aktivnosti koje nisu baš omiljene svima. Jedna od njih je i veliko prolećno čišćenje. Iako sređivanje doma često predstavlja ne tako omiljenu rutinu, moramo je sprovoditi redovno. Da bi vam to bilo lakše, glavni trik je da ovu aktivnost učinite zanimljivom. Sigurni smo da vam čudno zvuči kada čujete da čišćenje može biti zabavno, ali uz ove korake možete uživati u sređivanju svog doma.

1. Verovali ili ne – plan je pola čišćenja

Za početak, predlažemo pravljenje plana čišćenja. Verovatno se pitate: „Kakav je to plan čišćenja?“ ali sigurni smo da je svako nekada napravio jednu „to do“ listu za aktivnosti koje treba da obavi tog dana. Znate onaj osećaj kada precrtate stavku s liste poslova za taj dan? Isto tako, ukoliko isplanirate čišćenje, biće vam lakše jer će vas motivisati zadaci koje ste već završili i precrtali.

Često se dešava da ljudi prave grešku i čiste „šta dohvate“. Međutim, bitno je da znate da čišćenje uvek treba da krene od plafona, nastavi se pranjem i usisavanjem podova, a kruniše dezinfekcijom čitavog prostora. Za kraj, bitno je da ne zaboravite površine koje svakodnevno koristite kao što su kvake, utičnice i prekidači za svetlo, budući da su upravo to mesta na kojima se skuplja velika količina bakterija. Na ovaj način nećete propustiti nijedan kutak svog doma, a ujedno pogrešan raspored aktivnosti neće vam napraviti zbrku u glavi.

2. Napravite spisak za kupovinu

Svako od nas je sigurno došao u situaciju da ode u kupovinu u dm drogeriju i isplanira da kupi proizvode za čišćenje doma, ali završi s mnogo mirišljavih kupki, s najrazličitijom šminkom, sjajnim proizvodima za negu lica, a na ono po šta smo krenuli jednostavno zaboravi. Iako vas sve ostalo čini jednako srećnim i svakako treba da se nađe u vašoj korpi, neophodno je da za prolećno čišćenje imate sve one proizvode koji će vam biti saveznici u tome. Na osnovu plana iz prvog koraka, napravite spisak za kupovinu i uputite se u najbližu dm drogeriju gde ćete pronaći sve što vam za to treba.

Za početak, evo pregleda nekih od najzanimljivijih proizvoda za održavanje domaćinstva koje možete pronaći u dm-u. Ukoliko ste ljubitelji citrusnih mirisa, posebnu pažnju obratite na Denkmit WC gel za čišćenje, Mr. Proper sredstvo za čišćenje podova, Frosch u spreju za čišćenje kupatila i Domestos WC gel LIME FRESH. Pored njihovog sjajnog dejstva i blistavog prostora koji će ostaviti za sobom, uživaćete u osvežavajućem mirisu limuna i limete koji će ovaj proces učiniti lepšim. Uz to, MER detergent za sudove olakšaće vam posao u kuhinji, a DUCK FRESH DISCS LIME WC osvežiće vaše kupatilo.

ciscenje doma, sredstvo za ciscenje
foto: Promo

Da li znate da upotrebom pojedinih proizvoda doprinosite i zdravlju Planete? Ako ste pobornik eko sredstava za čišćenje, u vašem kupatilu treba da se nađe i Sanft&Sicher toalet papir koji nastaje reciklažom isključivo starog papira, a u čijoj proizvodnji nisu korišćeni optički i izbeljivači na bazi hlora. Upravo ovaj, ali i mnoge druge EKO proizvode, možete pronaći u omiljenoj dm drogeriji. Kako je često svima najbitnija higijena kupatila, da biste se otarasili i najtvrdokornije prljavštine tu je Cif abraziv, krem sredstvo za čišćenje sa 100 odsto prirodnim česticama. On će vaše kupatilo učiniti blistavim, a u kombinaciji sa Frosch sprejom za čišćenje kupatila uklonićete neprijatne mirise i uživati u divnom mirisu citrusa. Sam proces čišćenja potrebno je završiti dezinfekcijom celog prostora kako bismo se osigurali da smo uklonili i one najupornije čestice.

Ovog proleća, još jedan saveznik vašeg domaćinstva neka bude Dr. Beckmann EKO lovac na boje i nečistoću koji će pomoći vašoj mašini za pranje rublja da spreči neplanirano bojenje odeće.

3. Kako čišćenje učiniti zabavnim?

Na red je došlo dugo očekivano čišćenje. Da bi vam sam postupak bio zanimljiviji, potrebno je da sebi napravite prijatan doživljaj. Osmislite svoju listu pesama koje vas pokreću i daju vam energiju. Postavite sebi cilj i nagradu za kraj svega, a onda prionite na posao. Kao što je napomenuto u prvom koraku, pratite plan čišćenja „odozgo nadole“ i rešavajte jedan po jedan zadatak.

ciscenje doma, sredstvo za ciscenje
foto: Promo

4. I za kraj – uživanje

Za kraj celodnevnog posla, skuvajte kafu ili čaj, sedite u svoju udobnu fotelju i uživajte u čistoći vašeg doma. Ugođaj upotpunite Profissimo osveživačem prostora s mirisom limun trave, koji ima štapiće od ratan palme, a intenzitet mirisa zavisi od broja štapića koje upotrebite.

Zapamtite da je potrebno čistiti uvek, a ne samo kada nam dođe proleće. Pripremite spisak za kupovinu proizvoda u najbližoj dm drogeriji gde vas čeka širok asortiman za održavanje domaćinstva. Mnoga od ovih sredstava koja ćete naći na policama dm-a motivisaće vas da budete savesniji u čišćenju, dok će vas, s druge strane, pokrenuti da u svoj dom unesete nove boje i mirisne note proleća.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track