VREMENSKI ROLERKOSTER PRED PRAZNIKE: Srpski meteorolog objavio detaljnu prognozu DUVAĆE OLUJNI VETAR
Foto: Zorana Jevtić

zahlađenje

VREMENSKI ROLERKOSTER PRED PRAZNIKE: Srpski meteorolog objavio detaljnu prognozu DUVAĆE OLUJNI VETAR

Društvo -

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je novu detaljnu vremensku prognozu za poslednje dana aprila.

Đurić je najavio da će tokom noći biti ponovo vedro i veoma hladno i da se pri tlu mraz očekuje u većini predela.

- Minimalna jutarnja temperatura u nedelju ujutro biće od -1 do 5 stepeni u nižim predelima, a na Pešteru do -5. Tokom dana biće toplo. Maksimalna temperatura do 21 stepen dok će u Beogradu biti do 19 stepeni - naveo je Đurić i dodao da zbog mraza postoji velika opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture.

Od ponedeljka sledi povećanje oblačnosti.

- Na krajnjem severu tokom dana biće uslova za kišu, a tokom noći i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 11 na severozapadu do 19 stepeni na jugoistoku Srbije. U utorak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 10 do 16 stepeni dok će u Beogradu biti i do 13 stepeni. Od srede do subote promenljivo oblačno i toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom dok će na jugu biti suvo i uglavnom sunčano, ali i najtoplije - navodi meteorolog Đurić.

Navodi da će maksimalna temperatura biti od 18 stepeni na severozapadu do 26 stepeni na jugu Srbije dok će Beogradu u zavisnosti od dana biti od 19 do 24.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja