Srbin izvukao Nemce iz vatre!
Foto: Internet

Heroj Nemačke naše gore list

Srbin izvukao Nemce iz vatre!

Društvo -
Nemački mediji veličaju poštara Predraga Ivanovića (39), koji je u subotu spasao četvoro tako što ih je izneo iz zapaljenog „pežoa“

Berlin - Heroj!Predrag Ivanović (39), koji živi i radi u Berlinu, prošlog vikenda spasao je četiri života. Naime, on je iz zapaljenog automobila uspeo da izvuče četvoro Nemaca. Neki od najuticajnijih nemačkih medija, kao što su Bild i Berliner cajtung, opširno su pisali o Predragu kao heroju na koga bi mnogi trebalo da se ugledaju. Naročito su istakli činjenicu da je na ulici bilo više od 40 svedoka, ali da je samo Predrag priskočio u pomoć.Naš zemljak, koji je po zanimanju poštar i radi u glavnom gradu Nemačke, kaže da sebe ne smatra herojem, već da je to normalna stvar i da se to što je on uradio podrazumeva.- Našao sam se s kolegom na Inzbruker placu u Berlinu, da se dogovorimo o poslu. Ostali smo duže nego što je uobičajeno, jer je bilo vrlo prijatno i lepo na ulici. Da nije bilo tako, verovatno se ne bih našao na mestu nesreće - kaže Ivanović.Dok je razgovarao s kolegom, nekoliko metara dalje začula se škripa kočnica i jak udarac. „Pežo“, u kome je bilo šestoro ljudi, izgubio je kontrolu, preleteo preko ulice i udario u parkirani kombi, prevrnuvši se na desni bok.- Potrčao sam, popeo se na transporter u koji je udario automobil i kroz prozor počeo da izvlačim ljude. Kada sam povukao drugog čoveka kroz prozor zapaljenog automobila, odeća mu je već gorela - priča Ivanović.Vozač i suvozač iz automobila uspeli su da izađu, a Predrag je izvukao četvoro iz automobila koji se brzo pretvarao u buktinju. Svih šestoro ljudi je hospitalizovano, a dvoje je zadobilo teže telesne povrede, pa su helikopterom prebačeni u kliniku za opekotine. Kada se uverio da su svi dobro, Predrag je seo na svoj bicikl i krenuo na posao.

Devojka vozila pijana!Sumnja se da je devojka koja je upravljala „pežoom“ bila pod dejstvom alkohola. Policija ju je odvela u bolnicu da izvadi krv, a protiv nje će biti pokrenut krivični postupak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track