Najnovije vesti

GASTARBAJTERI, PAŽNJA! Nova pravila za ulazak u Austriju od 19. maja, evo šta to znači u praksi! Proverite koja ste kategorija
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

važno za sve koji putuju u ovu zemlju

GASTARBAJTERI, PAŽNJA! Nova pravila za ulazak u Austriju od 19. maja, evo šta to znači u praksi! Proverite koja ste kategorija

Društvo
11:06h

BEOGRAD/BEČ - Posle popuštanja epidemioloških mera od 19. maja važiće i nova pravila za ulazak u Austriju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova trenutno radi na prilagođavanju nove uredbe u vezi sa pravilima za ulazak u zemlju, a koja uključuju i sertifikate o vakcinaciji.

Najavljeno je da će se nova uredba orijentisati na klasifikaciju rizičnih regiona na osnovu liste evropske agencije za zdravstvo ECDC.

Za ulazak u Austriju ubuduće će postojati tri kategorije: ulazak iz "zeleno" kategorisanih država, za koje neće važiti nikavi preduslovi, te i ulazak iz "crvenih" ili narandžastih" zemalja, za koje će biti uvedena obaveza posedovanja dokaza o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativni test.

Ukoliko neko u Austriju dolazi iz "tamno crvenih" regiona on će morati sa sobom imati jedan od ova tri dokumenta, i dodatno će morati u karantin.

Trenutno u Austriju ne mogu da ulaze turisti, već samo osobe sa boravkom, radi posla, ili iz porodičnih i humanitarnih razloga, i to uz negativan PCR ili antigenski test, kao i desetodnevni karantin, koji se može prekinuti najranije petog dana izolacije uz negativan test.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track