00:34

NADRIKOZMETIČARI NA UDARU INSPEKCIJE! Ženama vršili zahvate po FRIZERSKIM salonima, ostavljajući ih sa trajnim posledicama!

pojačana kontrola

NADRIKOZMETIČARI NA UDARU INSPEKCIJE! Ženama vršili zahvate po FRIZERSKIM salonima, ostavljajući ih sa trajnim posledicama!

Društvo -

U želji da se podmlade, mnoge žene su završile sa ožiljcima, podlivima i opekotinama na licu i telu, jer su im razne antiejdž procedure radile nestručne osobe.

botoks
foto: Profimedia

Osobe koje nisu medicinski radnici, bez potrebnih sertifikata i dozvola, najčešće su u kozmetičkim salonima davale botoks, ubrizgavale hijaluron i nestručno tretirale pacijentkinje laserom.

ožiljci, kozmetički salon, estetska hirurgija, opekotine
foto: Printskrin/Instagram

To više neće biti moguće. Mi smo istražili kako će se tome stati u kraj.

- Za to smo i borili, jer se dešavalo nažalost da su se procedure obavljale u objektima koji nisu zdravstvene ustanove. Mi smo se zalagali za zaštitu naše profesije i pacijenata, kako bi se sprečilo obavljanje medicinskih usluga van zdravstvenih objekata - rekla je dr Ana Malivuković, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Ana Malivuković
foto: Kurir televizija

- Upravo su problem komplikacije, treba znati da se one dešavaju svuda. Ali je poenta prepoznati komplikaciju i rešiti je na vreme. Kada obavljate zahvate na mestima koja nisu predviđena za to i kod ljudi koji nisu školovani za to, oni ne mogu te komplikacije prepoznati, niti znaju da ih izleče. Tako smo i otkrili to, jer naši pacijenti dolazili kod nas upravo iz tog problema. Otkrili smo i crno tržište materijala koji većinom nabavljaju iz Azije, niko ne bi mogao osim lekara da nabavi akreditovan materijal za takve zahvate. Samo lekari mogu da obavljaju ovakve procedure - rekla je dr Ana Malivuković.

Ana Malivuković
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

11:46

Najpoznatiji seosi doktor za sve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track