MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Naš cilj je Srbija bez barijera
Foto: Printscreen/RTS

Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama

MINISTARKA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Naš cilj je Srbija bez barijera

Društvo -

Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije obeležio je danas 60 godina rada, a ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević istakla je da će to Ministarstvo uvek biti prijatelj organizacijama osoba sa invaliditetom, kako bi zajedničkim snagama bio ostvaren cilj, a to je Srbija bez barijera.

"Čestitam vam 60 godina rada i upornosti i želim da vam još jednom poručim da je Ministarstvo prevashodno vaš prijatelj, pa onda saradnik i neko ko vam pomaže da zajedno ostvarimo aktivnosti pod parolom našeg Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom - Srbija bez barijera", rekla je Kisić Tepavčević.

Ministarka je naglasila da osobe sa invaliditetom ponašanjem i životnim stavom pokazuju kako čovek, kada tako odluči, nema granice, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

"Od vas svi mnogo učimo, ovo srce koje ste mi nacrtali jeste simbolično, ali to je veliko crveno srce koje svi imate. Ovo je samo jedan od dana kada obeležavamo godišnjice, ali znamo da je svaki dan velika bitka za sve vas i sve nas i želim da znate da smo tu i da ćemo uvek biti tu za vas", rekla je Kisić Tepavčević.

Predstavnici Saveza su ministarki Kisić Tepavčević i pomoćnici ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljani Barošević uručili zahvalnice za dosadašnju saradnju i podršku u radu.

Ministarstvo je 2020. godine pokrenulo kampanju "Srbija bez barijera", a jedan od prioriteta je nastavak te kampanje, koja je pokrenuta u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track