01:57

POPUSTANJE MERA U ZAJEČARU

KURIR TELEVIZIJA

ZAJEČAR POSLE KORONE: Mere konačno popustile, najsrećniji maturanti i muzičari!

Društvo -

Zaječar se vratio u normalu nakon pandemije koronavirusa, pa je nakon pada zaraženih došlo i do popuštanja mera.

Produženo je radno vreme lokala, dozvoljeni su muzički programi, a mladi srednjoškolci su najviše oduševljeni jer se ponovo održavaju maturske večeri.

Zaječar
foto: Kurir Televizija

- Obradovala nas je vest da su konačno dozvoljene i mature, naravno uz poštovanje određenih propisa i mera, vidim da su maturanti zainteresovani.da održe maturu, pa se nadamo da se nadam da ćemo se organizovati ovih dana, jer su zaista zaslužili da malo budu zajedno i da se druže. Toliko toga su žrtvovali, nisu mogli da putuju i da budu zajedno, ali nadamo se da ćemo organizovati matursko veče onako kako i treba - rekao je direktor Gimnazije Zaječar, Srđan Stanojević.

Zaječar
foto: Kurir Televizija

Pored maturanata, popuštanje mera je najviše obradovalo i muzičare koji su od svirki prehranjivali porodice.

Zaječar
foto: Kurir Televizija

- To nije samo popuštanje, to je povratak u život, u neke tokove koje smo imali ranije. Izdržali smo ovih 15 meseci, za nas isuviše dugih, mnogi od nas su bili bukvalno na ivici egzistencije, svako se snalazio kako je znao - rekao je muzičar Miroslav Milosavljević.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:41

NAJSNAŽNIJI SRBI NA PRVENSTVU U POWERLIFTINGU, IZ ŠALE DIŽU 200 KG: Među njima sedamdesetogodišnji Sava i dama Anastasija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track