POMOZIMO PAVLU: Pati od najtežeg oblika epilepsije, strabizma i cerebralne paralize, za dalje tretmane potrebna pomagala
Foto: Budi Human

budimo humani

POMOZIMO PAVLU: Pati od najtežeg oblika epilepsije, strabizma i cerebralne paralize, za dalje tretmane potrebna pomagala

Društvo -

Pavle je prevremeno rođen, u 28. gestacijskoj nedelji trudnoće. Bio je 36 dana na kiseoniku, koji je, na žalost, ostavio ozbiljne posledice po njegovo zdravlje. Mozak je pretrpeo traumu, pojavile su se ciste, koje su se vremenom povukle, ali su ostavile ozbiljne ožiljke, tačnije oštećenja na mozgu.

Sa šest meseci dobio je prve trzaje, gde je nakon analiza utvrđeno da Pavle ima West sindrom, tačnije najteži oblik epilepsije, strabizam i cerebralnu paralizu. Pavle od svog trećeg meseca ide na fizikalne terapije. Uz intenzivne tretmane koje je sprovodio, napredovao je motorički i intelektualno. Uspostavio je kontrolu glave, zauzima različite položaje (sedi, kleči) izgovara oko 10 reči.

Pavle Milošević
foto: Budi Human

Za njegov dalji napredak neophodno je nastaviti svakodnevne fizikalne, logopedske i defektološke tretmane i obezbediti mu potrebna pomagala jer Pavle još uvek, na žalost ne stoji i ne hoda, sredstva su mu potrebna i za operativne zahvate, specijalističke preglede i kontrole, laboratorijske analize i druge potrebne terapije, kao i za putne troškove i smeštaj.

Olakšajmo Pavlu detinjstvo! Budimo humani!

Pomozimo Pavlu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 274 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human274 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-465995-55

Uplatom na devizni račun: 00-540-0002048.9 IBAN: RS35160005400002048931 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

(Kurir.rs/budihuman.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track