Vujović: Napreduju radovi na izgradnji transfer stanice „Banjica“
Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Vujović: Napreduju radovi na izgradnji transfer stanice „Banjica“

Društvo -

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, radove na izgradnji transfer stanice „Banjica“, koja je preduslov za izgradnju modernog Regionalnog centra za upravljanje otpadom ka kojem će gravitirati četiri opštine.

Kad se završe radovi, na ovu lokaciju će se dovoziti otpad iz Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice, koji će nakon selekcije i pretovara biti transportovan u regionalni centar „Duboko“ u Užicu. Ukupna vrednost radova na izgradnji transfer stanice iznosi 160 miliona dinara. Vujović je istakla da će time biti završena prva faza rešavanja problema odlaganja i upravljanja otpadom u ovom regionu.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Realizacijom ovog projekta stvoriće se uslovi da, pored deponije Stanjevine koja je sanirana i rekultivisana, zatvorimo i saniramo i nesanitarnu deponiju u Priboju na kojoj se trenutno odlaže i otpad iz susednih opština. Projekat za sanaciju je završen, i to je posao koji nas čeka po završetku radova na transfer stanici. Cilj nam je da sistemski rešavamo problem otpada i zato, kad završimo ovaj veliki posao, sledeći korak je izgradnja modernog Regionalnog centra za upravljanje otpadom za četiri opštine, koji ćemo graditi uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj. Time ćemo napraviti održiv sistem za upravljanje otpadom i rešiti problem za ceo region – rekla je Vujović.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Vlada Srbije ulaže ogromne napore da podigne životni standard građana Prijepolja i susednih opština, rekla je Vujović.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Kapitalni projekti koji su u planu promeniće lice ovog dela Srbije, a među njima su i ekološki projekti na kojima ubrzano radimo. Država će pomoći da se decenijski problemi reše, jer nam je stalo da se ovaj kraj podjednako razvija kao i ostali delovi Srbije. Radom, trudom, zajedničkim zalaganjem, istrajnošću i verom u prosperitetniju budućnost to ćemo i da ostvarimo – zaključila je Vujović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track