HOROR! PORODIČNI BIZNIS IZ PAKLA: Klijentima doma za stare Holidej haus direktorkin sin nudio sahranu s popustom!
Foto: Nikola Anđić, Shutterstock, privatna arhiva

lepo se uvezali

HOROR! PORODIČNI BIZNIS IZ PAKLA: Klijentima doma za stare Holidej haus direktorkin sin nudio sahranu s popustom!

Društvo -

Osobe smeštane u „Holidej haus“ davale su depozit koji se koristio u slučaju da preminu, uz obavezu da se koriste pogrebne usluge Milovanovića

Stare osobe koje su dolazile u dom „Holidej haus“ na Petlovom brdu, koji je nakon niza tekstova u Kurir inspekcijski zatvoren na šest meseci, bili su uslovljeni da uz mesečni smeštaj odmah i plate depozit od 100 evra kao garanciju da će redovno izmirivati svoje račune, ali su im vlasnici doma Milovanovići nudili da im to bude deo troška sahrane ukoliko preminu u domu.

Aleksandar Milovanović, sin Aleksandre Milovanović, direktorke doma, direktor je i vlasnik firme „Farma medika“, a jedan od ogranaka te kompanije je i firma za pogrebne usluge „Testamentum“, saznaje Kurir. U svedočenjima ljudi koji su ranije govorili za naš list svi su pominjali obavezni depozit od 100 evra koji porodica štićenika daje pre ulaska u dom.

On drži firmu  za pogrebne usluge  „Testamentum“  Aleksandar Milovanović
On drži firmu za pogrebne usluge „Testamentum“ Aleksandar Milovanovićfoto: Privatna Arhiva

- Depozit za smeštanje stare osobe je 100 evra, plus se na to plaća i mesečna članarina od 350 evra. Depozit je tu kao garancija u slučaju nedavanja otkaza na vreme. Otkazni rok u ovom domu je mesec dana, a oni koji to ne ispoštuju odmah budu tuženi. Ipak, ukoliko štićenik doma premine, oni se vrlo potrude da „izađu u susret porodici“ i taj depozit iskoriste za pogrebne usluge, uz obavezu da sahranu organizuje preduzeće za pogrebne usluge „Testamentum“. U protivnom ga ne vraćaju - priča sagovornik Kurira blizak ovoj porodici.

Inače, prema zvaničnim informacijama dostupnim na sajtu Agencije za privredne registre, druga ovlašćena osoba ovog preduzeća je Dragan Milovanović, suprug vlasnice doma „Holidej haus“. Milovanovići takođe imaju i privatni medicinski prevoz pod zvaničnim imenom firme „Farma medika“. Kako piše na njihovom sajtu, sanitet „Farma medika“ je deo kompanije „Farma Medika grup“ sa sedištem u Beogradu, a osnovna delatnost ove kompanije je medicinski transport pacijenata u svrhu pružanja medicinskih usluga.

Uputili smo pitanja direktorki Aleksandri Milovanović, ali odgovore nismo dobili.

Podsetimo, Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da sasluša direktorku Milovanović i socijalnu radnicu te ustanove Jelicu P. zbog sumnje da se u toj ustanovi nezakonito postupalo sa štićenicima! Osim njih dve, kako saznajemo, nadležni bi trebalo da saslušaju i dvoje stanara koji su tokom inspekcijskog nadzora zatečeni u podrumskim prostorijama.

Kurir.rs/Suzana Trajković

stampano izdanje 17.07.2021.
foto: Kurir

DANAS POKLON U KURIRU! KUVAR: Ohladi kolač i slasno ga smaži

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti na poklon KUVAR: Ohladi kolač i slasno ga smaži. Dok traju vrućine, najbolji su voćni deserti, a treba izbegavati one jake sa šećernim prelivom, maslacem i margarinom.

Korak po korak - sočni kolač od bresaka na čaše.

Slatke teglice za hladnije dane - sad je vreme za pravljenje kompota.

Kad nemate vremena, ova jela su spas - pasta za 30 minuta!

Plus recepti kolače i jela kao što su: pavlova torta s voćem, starinska pita od trešanja, voćni jogurt, špagete s povrćem, zapečene tikvice s piletinom, krompir u krem supi od pečuraka.

dodatak
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track