POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ODGOVORIO na tvrdnje Biljane P. u vezi slučaja u domu za stare na Petrovaradinu
Foto: AP/Ilustracija

starački dom "betanija" na petrovaradinu

POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ODGOVORIO na tvrdnje Biljane P. u vezi slučaja u domu za stare na Petrovaradinu

Društvo -

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova u Novom Sadu odgovorio je na tvrdnje Biljane Popović u vezi slučaja koji se desio u domu za stare "Betanija" na Petrovaradinu gde ona kaže da su joj majku V. P. (80) predozirali sedativima te je posle dva dana borvka u domu preminula.

- Dana 22. januara 2020. godine sekretarijat je primio predstavku B. P. povodom eventualnih nepravilnosti u primeni usluge domskog smeštaja prema pokojnoj majci V. P. u Ustanovi za smeštaj i negu starih lica Betanija Subotica, Ogranak u Petrovaradinu, koja se odnosila na plaćanje usluge smeštaja i davanja propisane terapije - naveli su u saopštenju i dodali:

- Inspektor socijalne zaštite je izvršio uvid u ugovor o smeštaju i utvrdio da je B.P. pre potpisivanja ugovora bila u potpunosti upoznata sa odredbama istog, te nije bilo elemenata za pokretanje inspekcijskog nadzora shodno članu 18. Zakona o inspekcijskom nadzoru iz nadležnosti inspekcije socijalne zaštite. Stranka je upućena da za eventualno nepropisno davanje terapije može da se obrati zdravstvenoj inspekciji. O svemu gore navedenom stranka je primila odgovor Sekretarijata 14. februara 2020. godine - pisalo je u saopštenju.

Podsetimo, Biljana je u razgovoru za Kurir rekla da je tada kontaktirala Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali da odgovore nije dobila.

(Kurir.rs/ A. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track