Najnovije vesti

IZ STRUČNOG UGLA: Srpkinje su nekada u tašni nosile prezervativ, a danas nose LISICE!
Foto: Kurir televizija

novi trendovi

IZ STRUČNOG UGLA: Srpkinje su nekada u tašni nosile prezervativ, a danas nose LISICE!

Društvo

Stopala su jedna od najčešćih seksualnih fetiša, ali muškarce u Srbiji, uzbuđuju i najloske čarape, odeća od lateksa, kože ili gume, ali i ženska kosa. Veliki broj naših sugrađana uživa i u sado-mazohističkom seksualnom činu, a nezanemarljiv procenat u opštoj populaciji je i voajera i onih koji prefiraju odnose sa starijim partnerima!

Naime, kako je Kurir pisao, na internetu i na društvenim mrežama poslednjih godina su sve vidljivije zajednice ljubitelja stopala, a to je samo jedan u nizu fetiša koji ljudi imaju.

Fetišizam podrazumeva fiksaciju na neki predmet ili deo tela, a smatra se da do fiksiranja na neku specifičnu draž za seksualno uzbuđenje često dolazi još u detinjstvu, objašnjava za Kurir prof. dr Jovan Marić, psihijatar i sekoslog.

- Od fetiša su česti lateks, zatim čarape, drugi delovi garderobe, pa i ženska kosa koja se smatra znakom seksualne zrelosti. Sa druge strane, od perverzija je možda najčešći sado-mazo odnos. Srpkinje su nekada u tašni nosili prezervativ, a danas često nose lisice - kaže dr Marić, koji objašnjava da su u ovakvoj vrsti odnosa žene češće u dominantnoj ulozi, jer i muškarci i žene žele uloge koje se razlikuju od onih u stvarnom životu.

Voajerizam koji podrazumeva postizanje seksualnog zadovoljstva posmatranejm drugih osoba u seksualnoj aktivnosti je, takođe, kako navodi dr Marić jedna od češćih perverzija, a među sugrađanima je sve češći i afinitet prema starijim osobama:

- Uzrok ovome su možda i sve češći razvodi gde deca odrastaju bez jednog roditelja što im kasnije u životu fali - zaključuje Marić.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja