BORBA TEK PREDSTOJI, OVIM TEMAMA SE TREBA BAVITI: Novinar Kurir televizije Nemanja Stanković o prestižnoj nagradi koju je dobio
Foto: Promo

SVAKA ČAST

BORBA TEK PREDSTOJI, OVIM TEMAMA SE TREBA BAVITI: Novinar Kurir televizije Nemanja Stanković o prestižnoj nagradi koju je dobio

Društvo -

Nagrađeni film "Voda života" izabran je u konkurenciji od preko 80 radova

Novinar zabavne redakcije Kurir televizije Nemanja Stanković, dobio još jednu nagradu.

Njegov dokumentarni film "Voda života" osvojio je prvu nagradu u kategoriji ekološkog filma na Petom Internacionalnom festivalu turističkog i ekološkog filma "Vrmdža fest".

Kolega Nemanja za naš list je istakao da je počastvovan nagradom, kao i da novinari danas imaju pune ruke posla ako odluče da se bave temama zaštite životne sredine.

- Čini mi se da nikada kao sada ova tema nije značajna. Film "Voda života" govori o borbi Staroplaninaca za svoje reke, za svoje uspomene. Uz pomoć medija uspeli su da sve ove lepote sačuvaju. Kada za ovakvu priču dobijem nagradu onda sam siguran da sam na pravom putu i da se ekologijom valja baviti i ubuduće. Jer, borba tek predstoji - rekao je Stanković.

Nagrađeni film "Voda života" izabran je u konkurenciji od preko 80 radova, a govori o borbi Staroplaninaca za očuvanje reka i svog načina života.

"Vrmdža fest" je jedan od najrenomiranijih festivala u oblasti zaštite životne sredine i održava se na jedinstvenom mestu podno planine Rtanj.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track