Najnovije vesti

NEKE SVADBE MORAĆEMO DA PREKINEMO! Pojačane kontrole proslava od četvrtka do nedelje
Foto: Printscreen/RTS

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove

NEKE SVADBE MORAĆEMO DA PREKINEMO! Pojačane kontrole proslava od četvrtka do nedelje

Društvo

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković najavio je pojačan rad i ukrštane inspekcijskih kontrola na terenu kao i pojačanu kontrolu rada u salama za veselja.

- Verovatno ćemo neke svadbe morati da prekinemo i da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija - rekao je Stamenković u gostovanju na RTS-u.

On ističe da je tokom ovog vikenda bilo preko 250 kontrola javnog prevoza, autobusa u međugradskom i međumesnom saobraćaju i istakao da je uočeno dosta nepravilnosti. - Za sada je izrečeno preko 20 prekršajnih naloga, preko 550.000 je iznos izrečenih naloga. U Beogradu je najviše izrečeno naloga, pa onda nešto u Nišu i Leskovcu i u ostalim gradovima zapadne i istočne Srbije - kazao je Stamenković. Takođe kaže da će pojačane kontrole proslava krenuti od četvrtka do nedelje. - Kontrole će krenuti praktično pojačano u produženom vikendu od četvrtka. Ove nedelje će se raditi taj pojačan nadzor, a od četvrtka ide jedan drugi modalitet ukrštanje inspekcija i zajednički rad na terenu - objasnio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove. To znači da ćemo morati verovatno i da neke svadbe prekinemo, verovatno ćemo morati da nekim vlasnicima objekata izreknemo meru zabrane korišćenja i upotrebe tih prostorija i pražnjenje tih objekata.

Naglasio je da to neće biti prijatno, ali da je takav dogovor i da će insistirati na tome da svi inspektori preduzmu i koriste svoja ovlašćenja u maksimalnoj mogućoj meri.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track