Održana filmska projekcija za mališane bez roditeljskog staranja
Foto: Promo

Održana filmska projekcija za mališane bez roditeljskog staranja

Društvo -

Udruženje građana ”Fokus art” realizovalo je projekciju animiranog filma „Jakari i veličanstveno pero“ u svečanoj sali GO Stari grad za četrdeset mališana uzrasta od 4 do 12 godina smeštenih u različitim ustanovama Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Bioskop od srca
foto: Promo

„Deca bez roditeljskog staranja su jedna od najranjivijih kategorija u našoj zajednici i uprkos velikoj podršci stručnjaka koji se brinu o njima, neki delovi detinjstva im ostanu uskraćeni, a posebno sada usled krize izazvane korona virusom. Naša želja je bila da im ulepšamo svakodnevicu i pružimo im jedno lepo filmsko popodne u epidemiološki bezbednom okruženju“, rekao je predsednik Udruženja građana „Fokus art“ Mihajlo Pavić.

Film „Jakari i veličanstveno pero“ sinhronizovan je na srpski jezik što je deci omogućilo da sa lakoćom uživaju u projekciji, a mališani su na kraju događaja dobili slatke paketiće koje je obezbedila GO Stari grad.

Bioskop od srca
foto: Promo

„Svesrdno smo prihvatili predlog Udruženja građana „Fokus art“ da se priključimo ovom plemenitom projektu jer smo prepoznali njegov kulturno-edukativni značaj. Gradska opština je ustupila svečanu salu kako bi filmska projekcija bila realizovana. Izuzetno nam je drago što možemo da učestvujemo u jednoj ovakvoj akciji“, rekao je predsednik Skupštine GO Stari grad Dušan Petrić i istakao da će opština kroz projekat „Stari grad misli na tebe“ mališanima ovog uzrasta obezbediti niz programa edukativnih i kreativnih radionica.

Bioskop od srca
foto: Promo

„Mnogo nam je drago što neko misli na naše mališane. Svaka aktivnost koja se odvija izvan doma je nešto što prepoznajemo kao jako korisno za njihovo lepše odrastanje i kasnije lakše integrisanje u zajednicu. Epidemiološka situacija nam predstavlja dodatni izazov, pa je važno da mališani učestvuju u ovakvim sadržajima“, kaže zamenik direktora Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Ljubiša Jovanović.

Projekat „Bioskop od srca“ ima za cilj održavanje filmske projekcije u tehnički opremljenom i epidemiološki bezbednom okruženju kako bi mališani bez roditeljskog staranja uživali u čarima pokretne slike uz značajno smanjenje rizika od zaraze korona virusom. Projekat je podržamn od strane Sekretarijata za kulturu.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track