Najnovije vesti

DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Medicinski deo će insistirati na ove dve stvari, evo koje!
Foto: Kurir

moguće uvođenje novih mera

DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Medicinski deo će insistirati na ove dve stvari, evo koje!

Društvo
13:50h

Medicinski deo Kriznog štaba će na sednici najavljenoj za 14 sati insistirati na jednoj od dve stvari - ili kovid propustice ili restriktivne mere što podrazumeva skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i smanjivanje broja ljudi u zatvornom prostoru.

Medicinski deo Kriznog štava se jednoglasno slaže sa onim sto je juče rekao prof. dr Branisav Tiodorović.

Epidemiolog i član Kriznog štaba, prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je da mi imamo već mere.

- Što se tiče mera, ja ne verujem da će biti neke velike promene u merama. Prvo, kad smo još negde početkom septembra sagledavali sve mere, videli smo da mi u stvari imamo mere na snazi. Od ulaska u zemlju, do onih koje treba da važe unutar zemlje od ulaska u restoranima, tržnim centrima, manifestacijama i slično. Problem nije u merama, nego u sprovođenju i nedostatku oštrog kažnjavanja - izjavio je profesor Tiodorović i dodao da u ovom trenutku ne vredi razgovarati niti sprovoditi zatvaranje.

- Šta da zatvorimo, da li bi to dalo efekta? Zatvaranja u bilo kom smislu ne verujem da će biti - istakao je on i dodao:

- Veliki je otpor sa jedne strane od građana, a sa druge da li mislite da je moguće za svakog građanina postaviti kontrolora ili komunalnog milicionera. Izostalo je oštro kažnjavanje onih koji nisu poštovali mere koje nikada nisu ukinute, a sa druge strane izostala je i individualna odgovornost.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja