Najnovije vesti

Pogledajte, Jasenovac isto što i ubistvo lopatom!
Foto: Damir Dervisagic

Skandalozna Olivera Kovačević

Pogledajte, Jasenovac isto što i ubistvo lopatom!

Društvo
Voditeljka RTS izjednačila brutalna i masovna ubistva Srba sa popom-ubicom Branislavom Peranovićem

BEOGRAD - Sramota na državnoj televiziji, i to na 54. rođendan!
Voditeljka Jutarnjeg programa RTS Olivera Kovačević ponovo je šokirala javnost. Ovog puta izjavom da su logor Jasenovac i slučaj popa Branislava Peranovića koji je ubio Nebojše Zarupca jedna te ista stvar.

Voditeljka je u društvu medijskog analitičara Srboljuba Bogdanovića prelistavala dnevne novine i zadržala se na tekstu o katoličkom svešteniku Stjepanu Razumu, koji negira ustaške zločine u ovom logoru, odnosno da je to srpski mit ( ubijeno  stotine hiljada Srba, prim. aut.).

- Čovek ovog prezimena tvrdi da logor u kojem su tokom Drugog svetskog rata ubijeni Srbi, Jevreji i Romi, da je to izmišljena priča i veliki srpski mit. Rekao je da je vreme da sruše taj mit o Jasenovcu - pročitala je deo vesti, a zatim, na konstataciju svog gosta da je interesantno da to čine predstavnici Katoličke crkve, osula je paljbu po SPC.

- Pa šta mislite, da je kod nas drugačije? - ljutito ga je upitala. - Mislite da nisu davali blagoslov (misleći na predstavnike Crkve) za različite stvari , za različita po... - zamuckivala je Kovačevićeva, a onda došla do poente kojoj je težila: - Pa da, ovaj Razum govori da nije bilo Jasenovca, a Peranović ubio lopatom čoveka!

Gost je kazao da to nije uporedivo, da ne vidi sličnost između „prilično tolerantne ustanove“ i njenih sveštenika sa onima u Hrvatskoj. Ali uzalud, Olja nije htela da stane sa uvredama.

- Ali, mislite li da ima povoda i s naše strane? Kad otkopavate jedne grobove, otkopavate i na drugoj strani druge... Koliko godina se kod nas priča o različitim rehabilitacijama? 

Došli su i do Nedića, verovatno će doći i Ljotić na dnevni red... Zar onda nije prirodno da se i druge strane bave rehabilitacijom ili sličnim pričama? - pita ona na šta je dobila odgovor da se rehabilitacije moraju razlikovati od nacističkih zločina.

U SPC do zaključenja broja nisu hteli da komentarišu ispad voditeljke. Podse’amo da je ova voditeljka nedavno dovela u pitanje olimpijske medalje Srbije.

 

Olivera: Samo sam upozorila

- Mojim pitanjem da li se čini da i kod nas situacija nije drugačija, htela sam da upozorim na to da i u našoj crkvi ima takvih pojedinaca koji su u najmanju ruku neadekvatni, koji takođe nemaju razum! Svako ko je drugačije shvatio moju izjavu u startu je bio nedobronameran - kaže Olivera Kovačević.

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...