Najnovije vesti

DOKTORKA MILOŠEVIĆ UPOZORAVA: Na Infektivnoj nema mesta, s teškom kliničkom slikom najviše nevakcinisanih, muškaraca i gojaznih
Foto: Zorana Jevtić

epidemija korona virusa

DOKTORKA MILOŠEVIĆ UPOZORAVA: Na Infektivnoj nema mesta, s teškom kliničkom slikom najviše nevakcinisanih, muškaraca i gojaznih

Društvo

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Ivana Milošević izjavila je da u toj zdravstvenoj ustanovi nema slobodnih mesta.

Kako kaže, među zbrinutima uglavnom su nevakcinisani, mlađi, sredovečni muškarci i gojazni koji imaju tešku kliničku sliku.

"Vakcinisani pacijenti, kojih je manje od 10 odsto su oni koji imaju teške hronične bolesti. Prethodno zdravi i vakcinisani, ako se i zaraze uglavnom imaju kliničku sliku koja ne zahteva hospitalizaciju", kazala je Milošević.

Navela je da bolesnici čekaju do poslednjeg trenutka pa se onda jave lekaru te je apelovala na sve zaražene da se što pre javljaju.

"Mesto zaražavanja je obično bilo koji vid socijalnog kontakta, proslave, izlasci, bilo koja situacija gde se nije nosila maska. Vidim u autobusu ljude koji ne nose masku i ne mogu da verujem", rekla je ona.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track