Najnovije vesti

HUMANITARNI KONCERT ZA MALU LANU: Rođena je kao zdrava devojčica, a onda ju je pogodila epilepsija, POMOZIMO JOJ DA VRATI OSMEH
Foto: Budi Human

HUMANITARNI KONCERT ZA MALU LANU: Rođena je kao zdrava devojčica, a onda ju je pogodila epilepsija, POMOZIMO JOJ DA VRATI OSMEH

Društvo


Nadu u boljitak devojčica je dobila od klinike u Hjustonu koja je specijalizovana za epilepsiju

Devojčica Lana Stefanović rođena je 25. decembra 2012. godine u Novom Pazaru. Ubrzo posle rođenja uspostavljena joj je dijagnoza tuberozna skleroza, multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena.

Spada u retke bolesti, neizlečiva je, krajnje nepredvidljiva jer je svaki oboleli različito zahvaćen bolešću od vrlo blagih simptoma do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije).

Lana od rođenja ima epileptične napade koje lekari karakterišu kao stomačne grčeve. Prvi gubitak svesti je doživela u aprilu 2013. godine nakon čega je završila na Institutu za majku i dete gde je ustanovljeno da Lana ima i West sindrom (težak oblik epilepsije).

Lana Stefanović
foto: Budi Human

Uz strašnu dijagnozu tuberozne skleroze, epilepsije, Lana ima probleme i sa srcem. Kontrolni 24-časovni holter moritoring je otrkrio da je van sinusnog ritma. Mesec i po dana je provela na odeljenju kardiologije na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Uključena je u sve vidove stimulacije: fizikalni, logopedski i defektološki. Veliku podršku i ljubav Lana dobija od svog mlađeg brata.

Nijedna terapija sa kojom je pokušano do sada nije dala boljitak u lečenju, epileptični napadi nisu zaustavljeni. Nadu im je dala klinika u Hjustonu koja je specijalizovana za ovu vrstu bolesti. Lana treba da ode na pregled i konsultacije vezano za operaciju.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Za malu Lanu će se 30. novembra u Club Easy Ada održati humanitarni koncert koji će trajati od 17 do 20 časova. Nastupiće, između ostalih, Ana Kokić, Mišel Gvozdenović, Vanja Zelenski.

Sa Lanom do pobede! Budimo humani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1113 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1113 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216626-87

Uplatom na devizni račun: 160600000121704785 IBAN: RS35160600000121704785 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Budi human)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track