04:09

SLUČAJ NASILJA IZ LESKOVCA: Izjave oca dece i njegovog branioca posle prvog ročišta

suđenje

NOVI DETALJI ZLOSTAVLJANJA DECE U LESKOVCU: Oglasio se otac mališana sa snimka koji je potresao Srbiju OSEĆAM SE KATASTROFALNO

Društvo -

Otac zlostavljane dece iz Leskovca tvrdi da nije objavio snimak na kome se vidi kako njegova supruga besomučno tuče njihovog sina i ćerku i da ne zna kako su se pojavili u javnosti!

Na jezivim snimcima, podsetimo, vidi se kako žena najpre viče na decu, a zatim ih udara i šutira, udara im glavu o glavu i potom ih gura od sebe. Dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava. Na drugom snimku, nervozna što ne može da zakopča jaknu dečaku, žena takođe vrišti i udara dete.

Juče je inače održano prvo ročište u Leskovcu u slučaju nasilja majke nad decom. Zamenik javnog tužioca naložio je svim stranama u procesu da ne iznose detalje sa sudskog ročišta.

Deca su kod oca, a majka ima zabranu prilaska, izjavio je advokat oca Andrija Krasić nakon ročišta.

- Upozoreni smo od strane javnog tužioca da ne smemo da iznosimo nikakve podatke o ovom slučaju. Nadam se da će pravosudni organi odraditi svoj posao prema zakonu i nepristrasno i da ćemo na kraju imati odluku u skladu sa istinom koja se dogodila. Situacija je delikatna. Postoji interes dece koji mora da se zaštiti kao i pretpostavka nevinosti za okrivljene - izjavio je advokat Andrija Krasić.

ZBOG ČEGA JE OBJAVLJEN SNIMAK?

Dopisnik Kurira iz Leskovca Dragan Marinković smatra da je snimak vid pritiska na nadležne organe.

- Snimak brutalnog nasilja nad decom koji se pojavio u javnosti potresao je celu Srbiju. Objavljen je sa ciljem da se izvrši na neki način pritisak na nadležne organe da zaista rade svoj posao i da ga rade u interesu dece. Sada se priča o tome da se interes dece izgubio zbog toga što je ova priča izašla u javnost. Javno tužilaštvo zabranilo je majci i ocu i svim stranama da zbog interesa dece izveštavaju i pričaju - rekao je Marinković.

Otac dece je naveo da se posle saslušanja oseća katastrofalno.

- Posle izjave od tri sata osećam se katastrofalno - naveo je otac dece.

Ceo postupak, kako je advokat oca naveo, odvija se prema zakonu, a u istom postupku se nalazi i otac dece kao oštećeni i osumnjičeni.

- Nisam znao da je u istom postupku i otac kao oštećeni. Mislio sam da su samo deca. Sve se odvija prema zakonu - istakao je advokat.

Na pitanje kako je došlo do toga da video-snimci nasilja nad decom budu uopšte objavljeni, otac je kazao:

- Apsolutno tih saznanja nemam. Jedini koji su imali te snimke su policija i Centar za socijalni rad - rekao je otac nakon čega ga je advokat posavetovao da više ne daje izjave i povukao ga u stranu.

Novinar Dragan Marinković koji prati slučaj od početka istakao je da majku dece ne treba staviti na javni linč.

- Ne možete stavljati tu osobu u javni linč dok se ne dokaže suprotno, pa ni tada. Napisi medija na račun majke su jezivi - istakao je Marinković.

Kako smo već pisali, nakon što je 5. novembra uhapšena zbog toga što je tukla svoju decu, protiv Leskovčanke je podneta krivična prijava za nasilje u porodici. Njoj je tada određena i mera zabrane prilaska i kontakta sa suprugom i decom da bi nakon toga bila ukinuta mera prilaska deci.

Slučaj su Centru za socijalni rad prijavili otac dece i policija.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

(Kurir.rs)

Bonus video:

10:37

MAJKU OČEKUJE KAZNA ZATVORA 10 GODINA? Advokatica: Treba da bude veštačena, da vidimo da li je zdrave pameti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track