09:12

ŠOK IZJAVA PENZIONISANOG INSPEKTORA: Deca udružuju džeparce PARE ZA UŽINU DAJU NA DROGU!

PAKAO NARKOMANIJE

DECA PARE ZA UŽINU DAJU NA DROGU! Udružuju džeparce i zadovolje se ŠOK IZJAVA PENZIONISANOG INSPEKTORA

Društvo -

Prag omladine koja prvi put proba nedozvoljene supstance se smanjuje, tako da već završetak osnovne škole predstavlja početak zloupotrebe droga.

Ovo je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji izjavio penzionisani inspektor Odeljenja za borbu protiv droga Lambe Đorelijevski.

"Prvo marihuanu, pa sintetičke kanabinoide kojih je sve više i dostupni su, jeftini. Kada se nekoliko njih udruže sa džeparcem koji nije veliki, mogu da kupe određenu količinu i zadovolje se", objasnio je on i dodao da se mladi socijalizuju od 4. godine života.

"Već od tog trenutka svaka promena društva dovode obično do posezanja za psihoaltivnim supstancama zbog straha od izopštavanja i stigmatizacije". naglasio je Đorelijevski.

Prisustvo droge je veliko u čitavoj Evropi, pa i u drugim delovima sveta.

Kruševac droga, droga, Kruševac
foto: MUP Srbije

"Od socijalne strukture i vaspitanja zavisi da li će stupiti u svet droga. Malo znaju o štetnosti droga, na tome treba raditi po meni", naglasio je sagovornik Kurir televizije.

On kaže da u početku mladima može da bude prijatno, ali posle toga dolazi pakao.

"Zbog zavisnosti, psihičke ili fizičke, gde moraju svakodnevno da konzumiraju, i to je veliki problem", ponovio je Đorelijevski.

Pandemija koronavirusa dovela je sklanjanje narkomanije u ćošak.

"Saobraćajna nesreća, devojka koja se predozirala, to su neki segmenti koje nismo ni primetili jer se bojimo pandemije. Narkomanija nije naivna priča, roditelji su oni koji najviše treba da brinu jer se od narkomanije i droge umire i to vrlo lako. Predoziranje dovodi do kome i do smrti", naveo je Lambe.

Vulin
foto: Nemanja Nikolić

Povodom izjave Aleksandra Vulina da će se najteže kažnjavati snabdevanje dece, penzionisani inspektor navodi da je prodaje i davanje droge kvalifikovano, teže delo.

"Podržavam tu vrstu odnosa prema maloletnicima, ovo je jedan od načina", zaključio je sagovornik Kurira i podvukao da po njemu nema lakših i težih droga.

Pijenje sedativa može da bude put ka drogi, naglasio je on, a svako ko nema sferu interesovanja, hobi, društvo, vrlo lako se formira nesigurna ličnost koju je lako zavesti i namamiti u krug droge iz koga se teško izlazi.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:37

DROGA ZA SILOVANJE STIGLA U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track