SRBIJO, PONOSI SE! Andrej (10) i Stefan (6) doneli zlatnu i bronzanu medalju iz MENTALNE ARITMETIKE svojoj zemlji
Foto: Kurir televizija

MALCI GENIJALCI

SRBIJO, PONOSI SE! Andrej (10) i Stefan (6) doneli zlatnu i bronzanu medalju iz MENTALNE ARITMETIKE svojoj zemlji

Društvo -

Bez papira, olovke, digitrona…ali opremljeni znanjem i velikom željom, Srbiju su Andrej Živanović (10) i Stefan Popović (6) postavili na najviše postolje osvojivši zlatnu i bronzanu medalju na međunarodnim takmičenjima iz mentalne aritmetike. 200 dvocifrenih brojeva za 60 sekundi, a niz od 50 trocifrenih brojeva desetogodišnjak iz Beograda Andrej Živanović izračunao je za samo 40 sekundi i tako osvojio zlatnu medalju na Međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike. Još jedan polaznik škole Malac genijalac učinio je ponosnim svoj grad i zemlju. To je šestogodišnji Stefan Popović koji je poneo bronzanu medalju na olimpijadi u organizaciji Centra „Abakus“ iz Moskve. Kako je bilo takmičiti se sa čak 650 olimpijaca iz 25 zemalja u veštini brzog mentalnog računanja i rešavanja logičkih zadataka ispričali su genijalci Andrej i Stefan zajedno sa predstavnicom škole Malac genijalac Nevenom Savković u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Nevena Savković izdvaja da je neophodno da roditelji primete dečije interesovanje za matematiku, ali da školica nije namenjena samo nadarenoj deci, već je namenjena svoj deci i da je cilj školice da se dostigne maksimum kognitivnih kapaciteta koje nosi svako od nas.

- Roditelji inače prate naš rad, primete talenat kod dece. Ono što je interesantno jeste da nas često povezuju sa školom za nadarenu decu, mi nismo samo škola za nadarenu decu, mi smo i škola za svako dete. Cilj je, ustvari, dostići maksimum kognitivnog kapaciteta koje svako od nas ima. Nekome je urođeno više, nekome manje, ali u principu svako treba dostići svoj maksimu. Tako su i ova deca uspela da ga dostignu - rekla je Savković gostujući u emisiji Puls Srbije na Kurir televiziji.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Mali Andrej je krenuo u školicu sa sedam godina. Andrej je završio osnovni i napredni nivo mentalne artitmetike, kao i program super um, koji podrazumeva komplikovane računske operacije, iz kojeg je i osvojio prvo mesto na svetskom prvenstvu.

Stefan je u školici dve godine i bez obzira što ima šest godina, on je dete koje može vršiti računske operacije, sabiranje,oduzimanje i deljenje, trocifrenih brojeva.

Online platforma Malac genijalac, inače je jedina online platforma za edukaciju takve vrste u Srbiji, putem koje se deca uvezbavaju na brzini smenjivanja brojeva od 300 milisekundi.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:36

VAŽNA AKCIJA UČENIKA ŠUMARSKE ŠKOLE U KRALJEVU! Pošumljavanjem sprečavaju eroziju zemljišta posle razornog POŽARA na brdu Ćava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track