GRADONAČELNIK KRALJEVA: Nedeljković više neće biti zaslužni građanin jer je MALTRETIRAO DEDA ĐORĐA!
Foto: Youtube/Printscreen

BRAVO

GRADONAČELNIK KRALJEVA: Nedeljković više neće biti zaslužni građanin jer je MALTRETIRAO DEDA ĐORĐA!

Društvo -

Nakon informacija da je Predrag Nedeljković, pomoćnik čuvara srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu, maltretirao čuvenog deda Đorđa Mihailovića i više puta prekršio radnu obavezu, ne samo da mu neće biti produžen ugovor koji ističe krajem ove godine nego će mu i gradske vlasti u Kraljevu na narednoj sednici Skupštine grada oduzeti titulu zaslužnog građanina.

Predrag Nedeljković
foto: Printscreen/Youtube

Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, rekao je za Kurir da su gradske vlasti u petak saznale za incidente koje je pravio Predrag Nedeljković, Kraljevčanin i bivši novinar, oženjen Grkinjom, koji je za pomoćnika čuvara groblja u Solunu imenovan 2015. godine.

- To je, blago rečeno, neprimereno ponašanje. On je dobio priznanje zaslužnog građanina jer je tada u predlogu bilo navedeno da se radi o osobi koja je izuzetno obrazovana i koja treba da bude naslednik našeg deda Đorđa na Zejtinliku. O njemu se pisalo sve najbolje. Međutim, kad smo saznali sve ovo, malo je reći da smo ostali zgroženi - kaže gradonačelnik Terzić:

- Nećemo dozvoliti da se stavi senka na deda Đorđa, koji je, slobodno mogu da kažem, postao srpska legenda. Odmah smo razgovarali i doneli predlog da već na narednoj sednici jedna od tačka za razmatranje bude i oduzimanje zvanja zaslužnog građanina Nedeljkoviću. Sednica će biti održana krajem januara ili početkom februara, a ja najoštrije osuđujem takve postupke i nećemo dozvoliti da se neko tako ophodi prema deda Đorđu.

Gradonačelnik Kraljeva
foto: Marina Lopičić

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je na svom Instagram profilu u petak objavio poruku podrške deda Đorđu.

- Država će umeti da zaštiti našeg čestitog starinu Đorđa Mihailovića i naše vojničko groblje Zejtinlik od samovolje, bahatosti i nedoličnog ponašanja pojedinaca. Čuvari naše svetinje mogu da budu samo izvanredni ljudi, koji su moralno i na svaki drugi način dostojni veličine naših predaka na Solunskom frontu, a Predrag Nedeljković nije takva osoba - naveo je, između ostalog, Selaković:

- Pozivam gradske vlasti Kraljeva da preispitaju odluku o dodeli priznanja zaslužnog građanina Nedeljkoviću, a od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da dotičnom ne produži ugovor za obavljanje poslova na Zejtinliku.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track