OVO JE ŽENA KOJU JE RENATO GRBIĆ JUTROS SPASAO: Skočila u ledeni Dunav u zimskoj jakni, sekunde je delile od SIGURNE SMRTI (FOTO)
Foto: Renato Grbić

DRAMA NA DUNAVU

OVO JE ŽENA KOJU JE RENATO GRBIĆ JUTROS SPASAO: Skočila u ledeni Dunav u zimskoj jakni, sekunde je delile od SIGURNE SMRTI (FOTO)

Društvo -

Ljudina sa Dunava, mogao bi se nazvati poznati beogradski alas Renato Grbić, koji je jutros iz ledene reke spasao ženu M. M. (62) koja je pokušala da se ubije.

Na fotografijama koje je Kurir dobio, vidi se da je tokom ove drame bila važna svaka sekunda da bi se nesrećnoj ženi spasao život. Kada je reka toliko hladna pitanje je trenutka kada će neko ko se u njoj našao preminuti. To je vrlo dobro znao iskusni alas koji je odmah po saznanju da se neko sprema da skoči sa Pančevačkog mosta seo u čamac sa svojim pomoćnikom i krenuo da spase tu osobu.

Ženu koja je skočila preuzela Hitna pomoć
Ženu koja je skočila preuzela Hitna pomoćfoto: Renato Grbić

- Prijatelj je sinu javio da neko hoće da skoči sa mosta. Nisu mogli da razaznaju da li je muško ili žensko, odmah sam krenuo. Oko 200 metara ona se održavala na vodi. Jakna joj se nadula, kao padobran - opisuje dramu Renato.

On dodaje da žena nije htela da sarađuje, ali da su ipak uspeli da je izvuku iz reke.

- Iz čamca smo je izvukli, nisam morao da ulazim u vodu. Ali nije htela da pruži ruku. Rekla mi je samo "Pustite me, hoću da se se ubijem" - priča Renato.

Ključni momenti posle spasavanja, pomoć u Renatovom restoranu
Ključni momenti posle spasavanja, pomoć u Renatovom restoranufoto: Renato Grbić

Žena je uspešno izvučena iz ledenog Dunava i zbrinuta u Renatovom obližnjem restoranu, gde su radnice restorana pomogle ženi da se zgreje i utoplili je ćebetom. Odmah je pozvana Hitna pomoć, kao i policija.

- Odveli su je Hitna pomoć i policija. Doživela je sters, hipotermiju, smrzavanje - kaže Renato kom je ovo bila 31. osoba koju je spasao sigurne smrti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:53

SLUČAJEVI OD KOJIH JE I POLICIJA PLAKALA! Za neke od njih javnost skoro da ne zna ništa, jedan od njih je samoubistvo trudnice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track