ADRIANA LIMA NIKADA NIJE DOBILA SRPSKI PASOŠ: Dačić otkrio zbog čega bivša supruga Marka Jarića nema naše državljanstvo
Foto: Zorana Jevtić, EPA Vickie Flores

PREDSEDNIK NARODNE SKUPŠTINE

ADRIANA LIMA NIKADA NIJE DOBILA SRPSKI PASOŠ: Dačić otkrio zbog čega bivša supruga Marka Jarića nema naše državljanstvo

Društvo -

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić tokom svoje političke karijere obavljao je funkciju ministra unutrašnjih poslova.

Tokom tog mandata 2009. godine u Palati federacije ugostio je brazilsku manekenku Adrianu Limu i proslavljenog košarkaša Marka Jarića.

Tom prilikom Adriana je izrazila želju da dobije srpsko državljanstvo, što je tadašnji ministar policije prihvatio i ponudio da joj Ministarstvo unutrašnjih poslova izda lična dokumenta po ubrzanoj proceduri.

Usijanje dana, Ivica Dačić
foto: Kurir

Međutim, Ivica sada otkriva da Adriana, zapravo, nikada nije ni dobila srpski pasoš.

- Marko je bio tu, on ju je doveo. Poznavao sam Marka Jarića i njegovog oca, od ranije. Neko mi je dojavio da bi ona htela da dođe, da vide kako može da dobije državljansto. Ja joj nisam uručio pasoš, nego smo mi pričali i dogovorili se da to tako bude. Međutim, za to je potrebna neka procedura, ona je bila trudna i trebalo je da nam dostavi neke papire. Ona je Brazilka - prisetio se Ivica.

- Mi možemo to, država Srbija ima pravo da nekog primi u državljanstvo bez obzira da li taj neko ispunjava uslove ili ne. Ispunjavanje uslova podrazumeva srpsko poreklo, a možete nekom da date državljanstvo iz zasluga. Ona je bila svetsko ime i, sećam se, tada je Tadić bio predsednik i bio je u poseti Francuskoj. Sarkozi je tada bio predsednik. U sred te posete ja sam primio Adrianu Limu i Marka Jarića i možete li da zamislite, ta vest je bila sto puta gledanija nego poseta!

Adriana Lima
foto: EPA/DJ JOHNSON

- Zovu me iz Tadićevog kabineta i pitaju "Zašto si ih baš danas primio?". Ja nisam imao veze, primio sam ih ovako i nisam mogao ni da pretpostavim da će tako da odjekne. To je samo puštena vest bez izjave, ali eto - rekao je Ivica i dodao da ta zamisao, oko pasoša, nikada nije realizovana.

- Ona nije to realizovala. Ja sam se šalio sa njima, rekao sam im "Slušajte, morate da budete najmanje 4,5 godina u braku". Ali, ona nije popunila formulare. Ne možete nekom da date državljanstvo, a da taj neko nije ni popunio papire - objasnio je Dačić.

- Nema pasoša uopšte, nije dobila državljanstvo, a državljanstvo nije dobila zato što nije popunila papire. Nema srpski pasoš, ali je bila kod mene. Dogovorili smo se da to sve uradi, ali, eto, bila je trudna i možda je imala druge obaveze - zaključio je Ivica.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track