01:26

Doktor Ristić ističe da je sve više dece obolele od omikron soja

objasnio

RODITELJI, DOKTOR RISTIĆ NEMA DOBRE VESTI! Omikron soj sve više napada decu OPISAO OBESHRABRUJUĆU SITUACIJU IZ SVOG KOMŠILUKA

Društvo -

Večerašnji gosti Usijanja su prof. dr Eleonora Gvozdenović, specijalista infektologije, prof. dr Miljko Ristić, kardiohirurg i dr Eleonora Gvozdenović, Milanko Šekler virusolog i mikrobiolog Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu.

Ovaj virus, kako kaže prof. dr Miljko Ristić, kardiohirurg, do sada je napadao starije, a sada dosta napada i decu.

Omikron
foto: Kurir Televizija Printscreen

- Nažalost, verujem u prognozu da će u narednim nedeljama svaka druga osoba biti zaražena - rekao je doktor Miljko Ristić.

On je dodao da ovaj virus napada decu, da to nije ranije bio slučaj, ali sada se i to promenilo.

- Iz kontakata sa ljudima vidim da do pre nekoliko dana nije bilo na svakom koraku obolelih od kovid infekcije. Ispred zgrade deca koja se skupljaju vidim da ih nema desetoro, nego troje, a nije samo hladnoća razlog - rekao je dr Ristič u Usijanjuna Kurir televiziji.

Ristić
foto: Kurir Televizija

- Ovaj virus prevashodno napada decu. To je bilo do sada, ali sada izgleda da prvenstveno napada decu - rekao je u emisiji Usijanje na Kurir televiziji prof. dr Miljko Ristić, kardiohirurg.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:01

Da li je omikron moguće zaustaviti? Stručnjaci dali objašnjenje za ovaj soj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track