NA OVIM LOKACIJAMA U BEOGRADU STE NEKADA MOGLI DA KUPITE JEFTINIJI STAN: Cene su sad veće i do 100 odsto!
zgrada, Foto: Ana Paunković

Pažnja

NA OVIM LOKACIJAMA U BEOGRADU STE NEKADA MOGLI DA KUPITE JEFTINIJI STAN: Cene su sad veće i do 100 odsto!

Društvo -

Kako je u Srbiji sve veća potražnja za nekretninama tako su i cene kvadrata znatno skočile, te su na pojedinim lokacijama dostigle rast od 100 odsto! Pored Novog Sada, Zlatibora, najveći trend rasta cena se vidi u Beogradu. Iako je važilo pravilo da su na periferiji u prestonici jeftiniji kvadrati u odnosu na centar grada, sada je situacija drugačija.

Stručnjaci kažu da je i u krajevima poput Rakovice, Miljakovca, Ovče, Borče i Železnika cena stanova skočila od 50 do 100 odsto.

Katarina Kuzmanović, head of real estate Sasomange.rs, rekla je za Kurir da je trenutno skočila potražnja u svim delovima grada.

Katarina Kuzmanović
foto: Privatna arhiva

- Međutim, oni krajevi za koje vlada manje interesovanje i gde su cene relativno stabilne i ako možemo reći "niže" su Rakovica, Miljakovac, Kanarevo brdo, delovi grada preko Dunava - Borča, Ovča, kao i Železnik, Sremčica... U tim krajevima još uvek možete kupiti nekretninu po razumnoj ceni, i ako je i tu porasla - kazala je Kuzmanovićeva i dodala:

- Ovo su delovi grada gde je život mirniji i ako ne morate svaki dan ići do grada ili prelaziti mostove, ideali su za život. Ipak, kako se grad širi očekujem da će i ovi delovi grada imati porast cena u narednom periodu, Železnik zbog metroa sigurno.

Prema njenim rečima krajevi koji su ranije bili manje popularni i imali niže cene, a koji su u poslednje tri godine imali značajnije poskupljenje su Karaburma, Višnjička banja, Mirijevo, Žarkovo, Cerak, Vidikovac, Čukarička padina.

stanovi, jeftini stanovi, stanogradnja
foto: Profimedia

- Ako poredimo cene od pre par godina i sad, cene su najmanje porasle za 50 odsto, a u nekim situacijama i do 100 odsto, recimo, kada je novogradnja u pitanju. Potražnja je veoma velika i na jednu nekretninu dođe i po nekoliko kupaca - istakla je Kuzmanovićeva.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track