UČENICA IZ NS NA PRAVDI BOGA DOBILA KECA KO VRATA! Ovo joj zamerila kao grešku a ispalo da se profesorka nije spremila za čas?!
Foto: Printscreen/Youtube, Marina Lopičić/Ilustracija

ni kriva, ni dužna

UČENICA IZ NS NA PRAVDI BOGA DOBILA KECA KO VRATA! Ovo joj zamerila kao grešku a ispalo da se profesorka nije spremila za čas?!

Društvo -

Ko se za ovaj sastav zapravo "nije dobro pripremio" - učenica ili profesorka?

NOVI SAD - Učenica drugog razreda jedne novosadske srednje škole napisala je pismeni zadatak na temu "Velike ljubavi srpskih pisaca" i dobila "jedan kao vrata", uz objašnjenje koje je učenicu ostavilo u čudu.

Evo o čemu je reč.

"Pesma Santa Maria della Salute govori o ljubavi, patnji i krivici Lazara Kostića i Lenke Dunđerski", piše u samom uvodu ovog pismenog zadatka. Već vam je jasno da su glavni akteri ovog pismenog zadatka pesnik Lazar Laza Kostić, i njegova velika ljubav, Lenka Dunđerski.

Ime Lazar ponavlja se nekoliko puta u tekstu, a na svakom mestu ovo ime je zaokruženo crvenom hemijskom olovkom. Osim imena, još nekoliko je podvučenih redova, objavio je Blic.

Nisi se čak potrudila da naučiš kako se pesnik zove?!

Lazar Kostić, Laza Kostić
foto: Wikipedia Printscreen

"Nisi se čak potrudila da naučiš kako se pesnik zove?! Praktično nisi ništa rekla o samoj pesmi. Prvi deo zadatka je proizvoljno tvoje zaključivanje koje nema veze sa pesmom. Nedovoljan (1)", navela je nastavnica kao komentar na pismeni zadatak i obrazloženje zašto je učenica dobila nedovoljnu ocenu.

Nećemo komentarisati ostale zamerke profesorke. Ali, našem čuvenom pesniku, iako jeste poznatiji svima kao Laza Kostić, puno ime je Lazar Kostić. Ukoliko i na Vikipediji ukucate ime ovo pesnika, izaći će vam puno ime i prezime, Lazar "Laza" Kostić.

Osim toga, pronašli smo i upisnicu čuvenog pesnika u Srpsku gimnaziju u Novom Sadu 1853/54. godine gde je upisan kao Lazar Kostić.

Što se samog sastava tiče ne želimo da zalazimo u detalje, ali zamerka da se učenica "nije čak potrudila da nauči kako se pesnik zove", svakako ne stoji.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja