VESNA STANOJEVIĆ O HORORU SA PRAVNOG FAKULTETA: Te predatore treba LEČITI I SKLONITI IH OD STUDENATA!
Vesna Stanojević, Foto: Printscreen/Pink TV

ODREAGOVALA

VESNA STANOJEVIĆ O HORORU SA PRAVNOG FAKULTETA: Te predatore treba LEČITI I SKLONITI IH OD STUDENATA!

Društvo -

Strašno je da se tako nešto dešava na jednom renomiranom fakultetu, smatra Stanojevićeva

Neke profesore sa Pravnog fakulteta u Beogradu bije glas da su seksualni predatori koji iznajmljuju stan u blizini fakulteta u koji privode studentkinje da bi seksom zaradile ocenu. Osim toga, pozivaju ih na putovanja, ali i zaključavaju u amfiteatre.

O ovome je za Kurir govorilo nekoliko studentkinja, a Vesna Stanojević, direktorka Sigurne kuće u Beogradu zgrožena je njihovim saznanjima.

- Strašno je da se tako nešto dešava na jednom renomiranom fakultetu, a još strašnije što svi ti slučajevi možda nikad neće dobiti epilog. Bojim se da ne bude sve zataškano. Te predatore treba lečiti i udaljiti ih sa rada sa studentima. Ljude ćute na neke stvari, svako gleda svoja posla. Neke devojke ćute jer su prinuđene, a neke to rade iz ličnog interesa. To je javna tajna koja nikad ne ispliva. U zemlji u kojoj patrijarhat vlada bez konkurencije se te stvari na žalost dozvoljaviju - rekla je Stanojevićeva.

Inače, poražavajući su podaci Viktimološkog društva koji pokazuju da je svaki peti student u Srbiji doživeo neki oblik seksualnog nasilja na fakultetu. Sudeći po svedočenjima naših sagovornica, Pravni prednjači po ovakvim radnjama, jer iako većina profesora na ovom fakultetu časno i stručno radi svoj posao, pojedinci zloupotrebljavaju položaj.

U specijalu posvećenom ovoj temi, Kurir će narednih dana razotkrivati neke mračne tajne pojedinih fakulteta i grozote koje su se tamo dešavale studentkinjama i studentima. Pandorinu kutiju otvaramo upravo dešavanjima na jednom od najozloglašenijih fakulteta - Pravnom, za koja mnogi u tim krugovima znaju, a o tome ćute.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track