2 TOPLA TALASA, TEMPERATURA IZNAD PROSEKA ALI I PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Ovo je detaljna prognoza za jun
Foto: Shutterstock

rhmz objavio

2 TOPLA TALASA, TEMPERATURA IZNAD PROSEKA ALI I PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Ovo je detaljna prognoza za jun

Društvo -

U Srbiji se sutra očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, posle podne u brdskoplaninskim predelima sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura biće od 15 do 20 stepeni, a najviša od 29 do 33 stepena.

vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Prema najavama meteorologa, u našoj zemlji će u junu biti veoma toplo, više nego prethodnih godina, ali je sredinom meseca moguća pojava i kiše.

Kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), druga nedelja juna biće nešto svežija, sa temperaturama između 16 i 30 stepeni. Tada se očekuje i pet kišnih dana. U trećoj nas potom očekuju dva toplija talasa, temperatura će biti i do 32 stepena, a kraj juna biće takođe vrlo topao, sa povremenom kišom.

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko jedan stepen u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha oko 17 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko dva stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 29 stepeni. Mesečna količina padavina tokom juna biće ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 10 mm do 20 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 37 mm.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:33

BUDITE SPREMNI NA SVE! Sutra pravi vremenski rolerkoster: Temperatura ide do 32 stepena, a u OVIM KRAJEVIMA očekuju se NEPOGODE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track