02:53

NEMA DOKAZA ZA OBLJUBU STUDENTINJA NA ARHITEKTURI?! Advokat detaljno objasnio šta će biti ako nađu TRAGOVE KRIVICE KOD PROFESORA

seksualni predatori

NEMA DOKAZA ZA OBLJUBU STUDENTINJA NA ARHITEKTURI?! Advokat detaljno objasnio šta će biti ako nađu TRAGOVE KRIVICE KOD PROFESORA

Društvo -

Studentkinje arhitekture anonimno su optužile četvoricu predavača za seksualno uznemiravanje, a Više javno tužilaštvo dalo je nalog policiji da prikupi sve neophodne podatke u vezi sa ovim navodima.

Advokat Marko Anđelković Slijepčević i socijalni psiholog Vesna Tomić govorili su o ovom slučaju u jutarnjem programu Kurir televizije, gde su istakli da je najvažnije prvo dokazati krivicu profesora.

Marko Anđelković Slijepčević, Vesna Tomić
foto: Kurir televizija

- Ovakvo delo spada u jedno od najgnisnijih krivičnih dela i svakako emotivno najtežih. Pokrenut je istražni postupak, ali mora da se dokaže da se to zaista dogodilo. Specifičnost ovog sluča je što je medijski više propraćen i gnusan sam po sebi, ali ono što je najvažnije to mora da se dokaže da se zaista dogodilo. Takva dela su najpodložnija zloupotrebama. Na to su spremne i žene i muškarci. Prikupljaće se dokazi da bi se utvrdilo da li je ovo istina i ako se to utvrdi, podići će se optužnica - kaže advokat Marko Anđelković Slijepčević.

Vesna Tomić, socijalni psiholog, u razgovoru s voditeljima Oljom Lazarević i Vladimirom Karalejićem, istakla je da je država na pravi načnin reagovala.

- Ono što je za žrtve problem su posledice. Mi nemamo ni dokaze, sve je na nivou priče, a važno je reći da je problem star i da je uvek bio aktuelan, ali to ne znači da je to redovno stanje na svim fakultetima - kaže Vesna Tomić.

Marko Anđelković Slijepčević, Vesna Tomić
foto: Kurir televizija

Vremena se menjaju, danas se ne smatra da postoji problem ako dobrovoljno stupe u ljubavni odnos profesor i studentkinja, dok je to nekada bilo kažnjivo istakao je advokat Anđelković Slijepčević.

- Prekršaj se događa kada neko zloupotrebi svoj položaj da bi stupio u seksualni odnos sa podređenima. On nije izvršio silovanje, već je došlo do obljube, studentkinja je pristala na intimne odnose da bi položila ispit, što je užasno i manijakalno. Polno uznemiravanje je svako polno izražavanje sa erotskim sadržajem, koje izaziva uznemiravanje - kaže advokat i dodaje:

Marko Anđelković Slijepčević, Vesna Tomić
foto: Kurir televizija

- Ne samo da će se naći pres sudom časti univerziteta, već više neće biti ni profesor univerziteta - kaže advokat.

Vesna Tomić istakla je da treba još promena unutar društva ili jasna društvena osuda profesora.

Kurir.rs.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:02

NOVI DETALJI UŽASNOG ZLOČINA U BARAJEVU Roditelji ubijene Snežane puni bola za Kurir otkrili ŠTA SE DOGAĐALO KOBNOG DANA (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track